Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 67 din 1192

În care dintre următoarele situaţii sunteţi obligat să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi?

A în zona de acţiune a indicatorului de avertizare „Accident”;
B când vizibilitatea este sub 100 m, în condiţii de ceaţă;
C la intersectarea cu vehiculele care circulă din sens opus.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A  și  B 

Regulamentul rutier vă obligă să circulați cu o viteză care să nu depașească 30 de km/h în localități sau 50 de km/h în afara localităților, în zona de acțiune a indicatorului “Accident”, precum și atunci când vizibilitatea este redusă sub 100 de metri în condiții de ceață, ploi torențiale sau ninsori abundente.


Pentru varianta  C 

NU aveți obligația de a reduce viteza de deplasare la 30 de km/h în localități sau 50 de km/h în afara localităților la intersectarea cu vehiculele care circulă din sens opus. Obligația de a reduce viteza de deplasare, dar nu se specifică până la ce limită trebuie redusă, o aveți pe timp de noapte, când întalniți alte vehicule care circulă din sens opus. De reținut că nu se specifică până la ce limită trebuie redusă viteza de deplasare.


Răspunsul corect este: A și B

Găsiți aici lecție video cu viteza de deplasare --> Codul Rutier - Viteza de deplasare
Găsiți aici explicația completă a indicatorului --> Accident

Articole de referință (legislație 2023)

Pentru varianta  A  și  B 

Regulament - Articolul 123

Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteza care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, în următoarele situaţii:
g) în zona de acţiune a indicatorului de avertizare "Copii" în intervalul orar 7,00-22,00, precum şi a indicatorului "Accident";
j) când vizibilitatea este sub 100 m în condiţii de ceaţă, ploi torenţiale, ninsori abundente.


Pentru varianta  C 

Regulament - Articolul 114

(2) Pe timpul nopţii, la apropierea a două vehicule care circulă din sensuri opuse, conducătorii acestora sunt obligaţi ca de la o distanţă de cel puţin 200 m să folosească luminile de întâlnire concomitent cu reducerea vitezei. Când conducătorul de autovehicul se apropie de un autovehicul care circulă în faţă să, acesta este obligat să folosească luminile de întâlnire de la o distanţă de cel puţin 100 m.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

49 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.