Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 655 din 1183

Cum trebuie să procedeze conducătorul de autovehiculul / tractorul agricol sau forestier, înainte de a se angaja într-o depășire?


A semnalizează și se apropie cât mai mult de axul drumului, pentru a-și asigura vizibilitatea asupra circulației din sens opus;
B avertizează prin semnale acustice sau optice pe conducătorul vehiculului ce urmează a fi depășit;
C se asigură că manevra se poate efectua în condiții de siguranță, după care semnalizează intenția de a schimba direcția de mers.

Explicație video (actualizată 2020)

Explicație întrebare (actualizată 2020)

Pentru varianta  A 

Înainte de a vă angaja într-o depăşire, în primă fază, NU trebuie să semnalizați și să vă apropiați cât mai mult de axul drumului, deoarece prima dată trebuie să vă asigurați că vehiculul din față și cel din spate nu au semnalizat începerea unei manevre similare. Iar în cazul în care un alt vehicul s-a angajat în depășirea dvs. nu vă mai puteți angaja în depășire, caz în care trebuie să nu măriți viteza de deplasare și să circulați cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile sau a benzii pe care vă deplasați.


Pentru varianta  B 

Înainte de a vă angaja într-o depăşire NU trebuie să-l avertizați prin semnale acustice sau optice pe conducătorul vehiculului ce urmează a fi depăşit.


Pentru varianta  C 

Atunci când doriți să efectuați manevra de depasire, aveți urnatorele obligații:

- să va asigurați că vehiculul din față și cel din spate nu au semnalizat începerea unei manevre similare și că puteți depăși fără a pune în pericol sau fără a stânjeni circulația din sens opus;
- să semnalizați intenția de a efectua manevra;
- să pastrați în timpul depășirii o distanță laterală suficientă față de vehiculul depășit;
- să reintrați în șirul de vehicule înițial, după ce ași semnalizat și v-ați asigurat că puteți efectua manevra în condiții de siguranță pentru vehiculul depășit și pentru ceilalți participanți la trafic.

Prin urmare, înainte de a se angaja într-o depăşire, conducătorul de autovehiculul / tractorul agricol sau forestier trebuie să se asigură că manevra se poate efectua în condiţii de siguranţă, după care semnalizează intenţia de a schimba direcţia de mers.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu manevra de depășire  --> Codul Rutier - manevre depășirea

Articole de referință (actualizate 2020)

Regulament - Articolul 118

(1) Conducătorul de vehicul care efectuează depăşirea este obligat:
a) să se asigure că acela care îl urmează sau îl precedă nu a semnalizat intenţia începerii unei manevre similare şi că poate depăşi fără a pune în pericol sau fără a stânjeni circulaţia din sens opus;
b) să semnalizeze intenţia de efectuare a depăşirii;
c) să păstreze în timpul depăşirii o distanţă laterală suficienta faţă de vehiculul depăşit;
d) să reintre pe banda sau în şirul de circulaţie iniţial după ce a semnalizat şi s-a asigurat că poate efectua această manevră în condiţii de siguranţă pentru vehiculul depăşit şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.
(2) Se recomandă ca la depăşirea unei biciclete distanţa laterală să fie de minimum 1,5 m.

Regulament - Articolul 119

Conducătorul de vehicul care urmează să fie depăşit este obligat:
a) să nu mărească viteza de deplasare;
b) să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile sau a benzii pe care se deplasează.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

10 Comentarii Lasă un comentariu

Elisei Constantin Boca
Elisei Constantin Boca 31.08.2020 12:53
Mă poate ajuta cineva cum ma pot programa la
Sală??
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 31.08.2020 15:07

Programarea online se face pe site-ul www.drpciv.ro la secțiunea „servicii online”, apăsând apoi pe subsecțiunea „programare la ghișeu”. Această programare online se face pentru a ajunge la ghișeu la o data si la o ora stabilita de tine (in funcție de locurile disponibile) pentru a nu mai sta la coada ca in mod obișnuit. Cand ajungi la ghișeu spui ce anume dorești sa faci, înregistrare dosar si programare pentru a da examenul de sala sau examenul de traseu. Cere ajutorul instructorului tău sau scolii tale de șoferi oriunde ai nevoie de ajutor, ei sunt cei in măsură sa te ajute in caz de nevoie.


ION SOMN
ION SOMN 16.10.2019 15:51
Buna aplicatie
otilia stanciu
otilia stanciu 06.08.2019 09:37
Bună nu știu de ce mise repeta întrebările și la următoarele chestionare pe care le fac! !
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 06.08.2019 17:09

La "Genereaza chestionar" se aleg 26 de intrebari aleatoriu din baza de date, iar dupa noroc, se pot repeda intrebari de la un chestionar la altul.

Inainte de a genera chestionare recomandam sa se faca mediul de invatare si apoi cele 45 de chestionare predefinite, acolo intrebarile nu se repeta. 


otilia stanciu
otilia stanciu 06.08.2019 09:37
Bună nu știu de ce mise repeta întrebările și la următoarele chestionare pe care le fac! !
Maria Tisanu
Maria Tisanu 10.04.2019 14:43
Buna seara! Peste putin timp o sa dau examenul teoretic, in privinta invatatului numai de aici am invatat, si dintr-o carte, dar mi s-au parut diferite intrebarile. As vrea sa stiu daca intr-adevar este eficient acest site, mai am de parcurs teoria, la orele de legislatie din motive obiective ale scolii nu am ajuns. Sa ma trezesc la examen ca sunt alte intrebari...Va multumesc!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 10.04.2019 15:40

Intrebarile de aici sunt exact cele de la DRPCIV, adica cele de la examen. Ca sa te convingi uite aici un video demonstrativ


sorin cornelio
sorin cornelio 02.02.2018 12:17
aceasta versiune este buna pentru examen ca instructoru mia spus ca nu e buna ca sunt false aceste de pe internet
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 02.02.2018 18:55

Intrebarile de aici sunt exact cele de la DRPCIV, adica cele de la examen. Ca sa te convingi uite aici un video demonstrativUrmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓