Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 719 din 1183

La apariţia defecţiunilor tehnice ale mecanismului de direcţie se procedează astfel:


A se apelează la cunoştinţe care au mai întâlnit astfel de situaţii;
B se continuă deplasarea, întrucât defecţiunea se datorează stării drumului public;
C se apelează numai la atelierele specializate, care au personal calificat.

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Pentru varianta  A 

În cazul în care apelați la cunoştinţe care au mai întâlnit astfel de situaţii, acestea or să vă sfătuiască să mergeți la atelierele specializate, care au personal calificat în astfel de defecțiuni.


Pentru varianta  B 

Conducerea vehiculului cu defecțiuni grave la mecanismul de directie, constatate de poliția rutieră împreună cu specialiștii Registrului Auto Roman (RAR), constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevazută în clasa a IV-a, cu suspendarea permisului pentru 90 de zile, se reține certificatul de înmatriculare și se eliberează o dovadă fără drept de circulație, adică se imobilizează vehiculul.


Pentru varianta  C 

La apariţia defecţiunilor tehnice ale mecanismului de direcţie se apelează de urgență, numai la atelierele specializate, care au personal calificat. Mecanismul de direcție defect sau reparat necorespunzător poate pune în pericol siguranța circulației rutiere. Dacă defecțiunile mecanismului de direcţie sunt grave, nu se va mai încerca conducerea acestuia și trebuie să apelați la o platformă care să vă transporte autovehiculul la o unitate specializată.


Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu Reținerea certificatului de înmatriculare --> Codul Rutier - Reținerea certificatului de înmatriculare
Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 4-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 4

Articole de referință (actualizate 2021)

OUG - Articolul 102

(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
b) conducerea vehiculului cu defecţiuni grave la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcţie, constatate de poliţia rutieră împreună cu specialiştii Registrului Auto Român;

OUG - Articolul 112

(1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:
g) mecanismul de direcţie prezintă uzuri peste limitele admise;
(2) În situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. b), c), e), g), h^1), k), o), p), r) şi s), la reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, poliţistul rutier eliberează conducătorului de vehicul o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie, iar în cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a), d), f), h), i), j), l), m), n), t), u), v) şi x), o dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru 15 zile.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

5 Comentarii Lasă un comentariu


Florentina Lungu
Florentina Lungu 12.08.2021 12:07
Admis azi cu 25.... cred. Pt ca la a 26 a nu stiu daca am rasp corect. Cea mai tare aplicatie. N am fost fizic la legislatie deloc. Doar de aici am invatat
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 12.08.2021 15:08

Cu placere, felicitari!


Daniela Ionela Agape
Daniela Ionela Agape 02.06.2021 18:30
Reusit!!! Cu 25 :)
Daniela Ionela Agape
Daniela Ionela Agape 16.05.2021 20:39
Prima ieșire din scoala 26/26
A doua ieșire din scoala 25/26
Sper si la sala sa am acest rezultat
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 17.05.2021 15:24

Du-te la sala atunci cand ai facut toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte fiecare, repeta chestionarele la care ai mai putin de 25 de puncte si in caz ca nu ai facut inca mediul de invatare, ar fi bine sa il faci.In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓