Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 732 din 1200

La apariţia defecţiunilor tehnice ale mecanismului de direcţie se procedează astfel:

A se apelează la cunoştinţe care au mai întâlnit astfel de situaţii;
B se continuă deplasarea, întrucât defecţiunea se datorează stării drumului public;
C se apelează numai la atelierele specializate, care au personal calificat.

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

În cazul în care apelați la cunoştinţe care au mai întâlnit astfel de situaţii, acestea or să vă sfătuiască să mergeți la atelierele specializate, care au personal calificat în astfel de defecțiuni.


Pentru varianta  B 

Conducerea vehiculului cu defecțiuni grave la mecanismul de directie, constatate de poliția rutieră împreună cu specialiștii Registrului Auto Roman (RAR), constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevazută în clasa a IV-a, cu suspendarea permisului pentru 90 de zile, se reține certificatul de înmatriculare și se eliberează o dovadă fără drept de circulație, adică se imobilizează vehiculul.


Pentru varianta  C 

La apariţia defecţiunilor tehnice ale mecanismului de direcţie se apelează de urgență, numai la atelierele specializate, care au personal calificat. Mecanismul de direcție defect sau reparat necorespunzător poate pune în pericol siguranța circulației rutiere. Dacă defecțiunile mecanismului de direcţie sunt grave, nu se va mai încerca conducerea acestuia și trebuie să apelați la o platformă care să vă transporte autovehiculul la o unitate specializată.


Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu Reținerea certificatului de înmatriculare --> Codul Rutier - Reținerea certificatului de înmatriculare
Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 4-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 4

Articole de referință (legislație 2024)

OUG - Articolul 102

(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
b) conducerea vehiculului cu defecţiuni grave la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcţie, constatate de poliţia rutieră împreună cu specialiştii Registrului Auto Român;

OUG - Articolul 112

(1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:
g) mecanismul de direcţie prezintă uzuri peste limitele admise;
(2) În situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. b), c), e), g), h^1), k), o), p), r) şi s), la reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, poliţistul rutier eliberează conducătorului de vehicul o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie, iar în cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a), d), f), h), i), j), l), m), n), t), u), v) şi x), o dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru 15 zile.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

11 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.