Semnalul de culoare verde al semaforului permite trecerea, la întâlnirea semnalului verde, conducătorul de vehicul poate circula pe orice direcție dorește, dacă printr-un mijloc de semnalizare nu se dispune altfel.
Un exemplu de situație în care se dispune altfel este situația în care conducătorul de autovehicul întâlnește semnalul verde dar și indicatorul de obligare „Înainte sau la dreapta”care îl obligă să circule doar pe direcțiile înainte sau la dreapta. Virajul către stânga îi este interzis chiar dacă semaforul este pe culoarea verde.
Un alt exemplu este situația în care sub semafoare se găsesc panouri adiționale sub forma unor săgeți, care indică direcțiile pentru care sunt valabile semnalele semafoarelor, iar conducătorul de autovehicul poate vira doar către direcția indicată de săgeata atașată la culoarea verde a semaforului.
Răspunsul corect este: A
(1) Semnalul de culoare verde permite trecerea.
(2) Când semaforul este însoţit de una sau mai multe lămpi care emit lumină intermitentă de culoare verde sub forma uneia sau unor săgeţi pe fond negru către dreapta, acestea permit trecerea numai în direcţia indicată, oricare ar fi în acel moment semnalul în funcţiune al semaforului.
Cu placere, felicitari!
Cu placere, felicitari!
Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.
Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.
Pentru ca nu toate intrebarile au imagine. Asa sunt si cele de la examenul oficial, sunt fix aceleasi de aici.
De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:
Pentru a crea un cont nou ↓
Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓
Login cu FacebookDacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓
Lasă un comentariu