Pentru a fi menținute în circulație, vehiculele înmatriculate se supun inspecției tehnice periodice. Inspecția tehnică periodică se efectuează în stații autorizate, conform legislației în vigoare. Pentru autovehicule înspectia tehnică periodică se efectuează la diferite intervale de timp în funcție de tipul de autovehicul, de exemplu la AUTOTURISME normale trebuie efectuată din doi în doi ani iar la autovehiclulele destinate transportului de mărfuri, având o masa totală maxima autorizata mai mare de 3.500 kg, din an în an, DAR AMBELE SUNT AUTOVEHICULE. Consultați articolul de referință pentru mai multe detalii!
Răspunsul corect este: B
OG 81 din 2000 = ORDONANŢA nr. 81 din 24 august 2000 (*actualizată*)privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi în categoria de folosinţă conform destinaţiei, prin inspecţia tehnică periodică**)(actualizată la data de 30 mai 2015*)
(4) Pentru a fi menţinute în circulaţie, vehiculele înmatriculate sau înregistrate, cu excepţia maşinilor autopropulsate cu o viteză maximă constructivă care nu depăşeşte 25 km/h, a autovehiculelor cu şenile, a tramvaielor şi a vehiculelor cu tracţiune animală, se supun inspecţiei tehnice periodice, conform legislaţiei în vigoare.
(3) Categoriile de vehicule supuse inspecţiei tehnice periodice şi periodicitatea inspecţiei tehnice sunt următoarele:
a) autovehicule destinate transportului de persoane care au, în afară locului conducătorului, mai mult de 8 locuri şezând - la 6 luni;
b) autovehicule destinate transportului de persoane care au, în afară locului conducătorului, cel mult 8 locuri şezând - la 2 ani;
c) Abrogată.
d) autovehicule utilizate pentru transportul de persoane în regim de taxi sau în regim de închiriere - la 6 luni;
d^1) autovehicule utilizate pentru învăţarea conducerii auto - la un an, cu excepţia autovehiculelor utilizate pentru învăţarea conducerii auto care au, în afara locului conducătorului, mai mult de 8 locuri pe scaune, pentru care periodicitatea este de 6 luni;
d^2) autovehicule speciale ambulanţă - la un an;
e) autovehicule destinate transportului de mărfuri, având o masa totală maxima autorizata mai mare de 3.500 kg - la un an;
f) remorci şi semiremorci având o masa totală maxima autorizata mai mare de 3.500 kg - la un an;
g) autovehicule destinate transportului de mărfuri, având o masă totală maximă autorizată care nu depăşeşte 3.500 kg - la un an;
h) remorci şi semiremorci având o masă totală maximă autorizată care nu depăşeşte 3.500 kg - la 2 ani, cu următoarele excepţii:
- remorci şi semiremorci agreate pentru transportul mărfurilor periculoase, pentru care periodicitatea este de un an;
- remorci şi semiremorci apicole, precum şi rulotele, pentru care periodicitatea este de 3 ani;
i) motociclete, mopede, autovehicule cu 3 roti şi cvadricicluri - la 2 ani;
j) tractoare având o masa totală maxima autorizata mai mare de 3.500 kg - la un an;
k) tractoare având o masa totală maxima autorizata care nu depăşeşte 3.500 kg - la 2 ani;
l) abrogată;
m) maşini şi utilaje autopropulsate pentru lucrări, cu excepţia celor prevăzute la art. 6^5 - la 2 ani.
Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.
Vezi explicatiile video asa retii mai usor
Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.
Vezi explicatiile video asa retii mai usor.
Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.
In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.
Cu placere, felicitari!
Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.
La examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde cele 1183 de intrebari de la mediul de invatare.
Recomandam ca sa se faca toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.
In acest fel inveti eficient si promovezi examenul teoretic
Daca consideri ca mai este nevoie sa repeti mediul de invatare poti sa o faci sau poti sa treci la pasul urmator - Chestionare DRPCIV
In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.
Cu placere, felicitari!
O sa tinem cont de recomandare.
Cu placere, felicitari!
intrebarile sunt exact ca la examenul oficial.
Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.
Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.
De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:
Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓
Pentru a te autentifica cu Facebook ↓
Autentifică-te cu FacebookAi deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓