Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 1013 din 1183

Dacă vehiculul pe care îl conduceți rămâne imobilizat pe calea ferată, aveți următoarea obligație:


A să scoateți imediat pasagerii din vehicul și să eliberați platforma căii ferate sau, când nu este posibil, să semnalizați prezența vehiculului cu orice mijloc adecvat;
B să anunțați poliția;
C să porniți autovehiculul prin orice mijloace.

Explicație întrebare (actualizată 2020)

Dacă vehiculul pe care îl conduceţi rămâne imobilizat pe calea ferată, aveţi obligația să scoateţi imediat pasagerii din vehicul şi să eliberaţi platforma căii ferate sau, când nu este posibilă eliberarea căii ferate trebuie să semnalizaţi prezenţa vehiculului cu orice mijloc adecvat.

Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu trecerea la nivel cu calea ferată --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată
Găsiți aici lecție video cu trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere
Găsiți aici lecție video cu trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere

Articole de referință (actualizate 2020)

Regulament - Articolul 139

(1) În cazul imobilizării unui vehicul pe calea ferată, conducătorul acestuia este obligat să scoată imediat pasagerii din vehicul şi să elibereze platforma caii ferate, iar când nu este posibil, să semnalizeze prezenţa vehiculului cu orice mijloc adecvat.
(2) Participanţii la trafic, care se găsesc în apropierea locului unde un vehicul a rămas imobilizat pe calea ferată, sunt obligaţi să acorde sprijin pentru scoaterea acestuia sau, când nu este posibil, pentru semnalizarea prezentei lui.
(3) Conducătorului de vehicul îi este interzis să treacă sau să ocolească porţile de gabarit instalate înaintea cailor ferate electrificate, dacă înălţimea sau încărcătura vehiculului atinge ori depăşeşte partea superioară a porţii.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

2 Comentarii Lasă un comentariu

Anita T
Anita T 14.01.2019 21:09
Am mai tot vazut variante din intrebarea asta si nu am inteles nici acum ce se intampla dupa ce ies toti pasagerii iar vehiculul ramane inca imobilizat. Mi-am dat seama trecand si de celelalte module ca nu sunam pompierii, nici politia, nu anuntam pe nimeni, dar asteptam sa se intample ceva. Aici nu imi e foarte clar cum se procedeaza mai departe. Pot exista situatii in care esti singur si nu poti muta nici cum masina in urmatoarele 10/30 min, timp in care poate sa se deplaseze un tren. Poti sa semnalizezi cu steaguri ca e posibil sa fie vazuta masina prea tarziu.
Exista sisteme de protectie in situatii de genu? exista posibilitatea contactarii unei institutii publice? exista butoane de urgenta in zonele de traversare a cailor ferate, cel putin cele intens circulate?
Multumesc :)
Faceti o treaba excelenta. Ce-i drept m-ar ajuta tare mult sa regasesc cursurile de mecanica si prim-ajutor in variantele de video, poate va ganditi in viitor ca ar fi o idee buna :)
B. Andrei
B. Andrei 07.07.2019 09:19
Nu se întâmplă nimic dacă nu faci ceva.
După cum scrie si in răspuns, trebuie să semnalizezi prezența vehicului, adică să anunți pe cineva, ori personalul căii feroviare, poliția, poate chiar și pompierii.
Intrebarea ta este una bună.

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓