Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 824 din 1183

Camionul execută corect depăşirea autoturismului?


A da, deoarece conducătorul autoturismului a semnalizat intenţia de a vira la stânga, iar spaţiul rămas liber permite trecerea camionului prin partea dreaptă;
B nu, deoarece în intersecţii depăşirea este interzisă;
C nu, deoarece depăşirea se execută numai pe partea stângă.

Explicație video (actualizată 2020)

Explicație întrebare (actualizată 2020)

Pentru varianta  A 

În situația dată, autoturismul a semnalizat și s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers către stânga, acesta se depășește prin partea dreaptă, spațiul rămas îi permite camionului să depășească autoturismul prin partea dreaptă, deci manevra de depășire efectuată de autocamion este regulamentară.


Pentru varianta  B 

Depășirea normală, adică cea efectuată prin partea stângă, este interzisă doar în intersecțiile nedirijate, nu și în cele dirijate sau în sens giratoriu. În plus, această depășire, prin partea dreaptă, a celor care s-au încadrat pentru virajul la stânga, nu este interzisă în nicio intersecție, atât timp cât spațiul lateral rămas permite efectuarea manevrei.


Pentru varianta  C 

De regulă, depășirea se execută prin partea stângă, dar avem și excepții, ca de exemplu vehiculul care a semnalizat și s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers către stânga, acesta se depășește doar prin dreaptă.


Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu manevra de depășire  --> Codul Rutier - manevre depășirea

Articole de referință (actualizate 2020)

OUG - Articolul 45

(1) Depăşirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe acelaşi sens de circulaţie, prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial.
(2) Conducătorul vehiculului care se angajează în depăşire trebuie să se asigure că vehiculul care circulă în faţa sau în spatele lui nu a iniţiat o asemenea manevră.
(3) Atunci când prin manevra de depăşire se trece peste axa care separa sensurile de circulaţie, conducătorii de vehicule trebuie să se asigure că din sens opus nu se apropie un vehicul şi că dispun de spaţiu suficient pentru a reintra pe banda iniţială, unde au obligaţia să revină după efectuarea manevrei de depăşire.
(4) Nu constituie depăşire, în sensul alin. (1), situaţia în care un vehicul circulă mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circulă pe altă bandă în acelaşi sens de circulaţie.
(5) Depăşirea se efectuează numai pe partea stângă a vehiculului depăşit. Tramvaiul sau vehiculul al cărui conducător a semnalizat intenţia şi s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers spre stânga se depăşeşte prin partea dreapta.
(6) Tramvaiul aflat în mers poate fi depăşit şi pe partea stângă atunci când drumul este cu sens unic sau când între şina din dreapta şi marginea trotuarului nu există spaţiu suficient.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

10 Comentarii Lasă un comentariu

Florin Flaviu
Florin Flaviu 01.09.2020 20:28
e valabil.si pt anu 2020
Silvia Sandu
Silvia Sandu 05.01.2019 21:03
Nu era vorba ca intr-o intersectie nedirijata nu e voie sa depasim?.... Sau am retinut eu gresit?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 06.01.2019 09:09

Vezi explicatia text de la varianta B.


Magdut Petru
Magdut Petru 15.03.2020 10:08
Cel mai corect era să fie trecută la excepții ca și în cazul tramvaiului.
Delia-flori
Delia-flori 02.01.2019 09:35
Acestea sunt intrebarile care pica si la examen?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 02.01.2019 17:53

Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.La examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde cele 1183 de intrebari de la mediul de invatare.Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


Pruteanu Adriana
Pruteanu Adriana 21.05.2018 12:21
Invat mult mai bine de aici decat din carte ...e super poti sa inveti mult mai bine !!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 21.05.2018 14:11

Ne bucurăm că vă putem ajuta. 


Marinara istudor
Marinara istudor 14.11.2017 17:40
Îmi place sa învat în stilul asta
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 14.11.2017 18:11

Sor la invatat!Urmeaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


 


Pasul 1 - curs de legislatie explicat Audio-Video 3D


Pasul 2 - indicatoare explicate


Pasul 3 - mediu de invatare


Pasul 4 - chestionare drpciv

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓