Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1199)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 216 din 1199

În această situaţie, pe lângă luminile de întâlnire trebuie să folosiţi:

A luminile de ceaţă;
B luminile de drum;
C semnalizatoarele în funcţiune.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Conducătorul de autovehicul este obligat ca pe timp de ceață densă să folosească luminile de întalnire și cele de ceață, indiferent dacă circulă pe timp de zi sau de noapte, dar trebuie să reținem că este interzisă folosirea luminilor de ceață în alte condiții decât pe timp de ceață. Această obligație se referă la lămpile de culoare roșie din spatele autovehiculului. Dar sunt cazuri în care autovehiculele sunt dotate cu lumini de ceață și la partea din față, acestea se mai numesc proiectoare și folosirea lor nu este obligatorie, dar cu toate că folosirea lor nu este obligatorie, trebuie să ținem cont că ne este interzisă folosirea acestora în alte condiții decât pe timp de ceață.

Deci în această situație avem obligația de a folosi luminile de întâlnire și luminile de ceață, iar dacă avem în dorate și proiectoare, putem să le folosim și pe acestea, în cazul în care dorim.

Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu sistemul de iluminare și semnalizare --> Codul Rutier - Sistemul de iluminare și semnalizare

Articole de referință (legislație 2024)

Regulament - Articolul 114

(1) Conducătorii de autovehicule şi tramvaie sunt obligaţi să folosească instalaţiile de iluminare şi/sau semnalizare a acestora, după cum urmează:
c) luminile de întâlnire şi cele de ceaţă pe timp de ceaţă densă;

OUG - Articolul 100

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
(2) Amenda contravenţională prevăzută la alin. (1) se aplică şi conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai care săvârşeşte o faptă pentru care se aplică 3 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. b).

OUG - Articolul 108

(1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
b) 3 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
8. folosirea luminilor de ceaţă în alte condiţii decât pe timp de ceaţă;

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

4 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.