Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1183)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 268 din 1183

Ce obligaţii revin conducătorilor de vehicule la trecerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară, care au în funcţiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare albastră şi pe cele de avertizare sonoră?

A să reducă viteza, să circule cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare şi să acorde prioritate de trecere;
B să mărească viteza pentru a nu incomoda circulaţia;
C să oprească imediat, pe acostament sau, în lipsa acestuia, cât mai aproape de marginea drumului sau de bordura trotuarului, în sensul de deplasare.

Explicație video (actualizată 2022)

Explicație (actualizată 2022)

Pentru varianta  A 

Semnalele speciale de avertizare cu lumină de culoare ALBASTRĂ, împreună cu cele sonore, vă obligă să acordați prioritate de trecere, iar pentru a acorda prioritate de trecere trebuie să reduceți viteza de deplasare și să circulați cât mai aproape de marginea drumului, în sensul de deplasare, adică cât mai aproape de bordura ori de acostament.

În cazul în care, pentru acordarea de prioritate, este nevoie să și opriți, trebuie să o faceți. Un exemplu bun ar fi intersecțiile, unde este nevoie de oprire pentru a putea acorda prioritate de trecere acestor autovehicule cu regim de circulație prioritară.

Trebuie să știm că acestor autovehicule cu regim de circulație prioritară le este permis să folosească semnalele luminoase fără a fi însoțite de cele sonore, în funcție de natura misiunii ori de condițiile de trafic, situație în care autovehiculul respectiv nu are regim de circulație prioritară. Dar situația inversă, să folosească doar semnalele sonore, fără a fi însoțite de cele luminoase, nu le este permisă.


Pentru varianta  B 

Varianta B este incorectă, deoarece viteza de deplasare nu trebuie mărită, ci trebuie redusă, conform articolelor din legislația rutieră actualizată la zi, ce se găsesc în această pagina, puțin mai jos.


Pentru varianta  C 

Varianta C este incorectă, deoarece oprirea imediată, pe acostament sau, în lipsa acestuia, cât mai aproape de marginea drumului sau de bordura trotuarului, în sensul de deplasare, este obligatorie la semnalele speciale de avertizare cu lumină de culoare ROȘIE, împreună cu cele sonore. În cazul de față întrebarea se referă la autovehiculele care au în funcțiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare albastră, împreună cu cele sonore.

Vă recomandăm să consultați și articolele din legislația rutieră actualizată ce se găsesc puțin mai jos.


Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu semnalele speciale de avertizare --> Codul Rutier - Semnalele speciale de avertizare

Articole de referință (legislație 2022)

Pentru varianta  A 

OUG - Articolul 32

(1) Semnalele speciale de avertizare luminoase sunt emise intermitent de dispozitivele de iluminare montate pe autovehicule şi au următoarele semnificaţii:
a) lumina roşie obligă participanţii la trafic să oprească în direcţia de mers cât mai aproape de marginea drumului;
b) lumina albastră obligă participanţii la trafic să acorde prioritate de trecere;
c) lumina galbenă obligă participanţii la trafic să circule cu atenţie.
(2) Sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase:
b) pentru lumina albastră - autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării Naţionale, unităţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, precum şi autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă;
(3) Autovehiculele prevăzute la alin. (2) lit. a) şi b) trebuie să fie echipate şi cu mijloace speciale sonore de avertizare.

OUG - Articolul 37

(2) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să reducă viteza, să circule cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare şi să acorde prioritate la trecerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară care au în funcţiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare albastră şi sonore.

Regulament - Articolul 130

Conducătorul de vehicul care se apropie de intrarea într-o intersecţie, simultan cu un autovehicul cu regim de circulaţie prioritară care are în funcţiune semnalele luminoase şi sonore, are obligaţia să îi acorde prioritate de trecere.


Pentru varianta  B 

OUG - Articolul 37

(2) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să reducă viteza, să circule cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare şi să acorde prioritate la trecerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară care au în funcţiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare albastră şi sonore.


Pentru varianta  C 

OUG - Articolul 32

(1) Semnalele speciale de avertizare luminoase sunt emise intermitent de dispozitivele de iluminare montate pe autovehicule şi au următoarele semnificaţii:
a) lumina roşie obligă participanţii la trafic să oprească în direcţia de mers cât mai aproape de marginea drumului;
(2) Sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase:
a) pentru lumina roşie - autovehiculele aparţinând poliţiei şi pompierilor;

OUG - Articolul 37

(1) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să oprească imediat, pe acostament sau, în lipsa acestuia, cât mai aproape de marginea drumului sau bordura trotuarului, în sensul de deplasare, la apropierea şi la trecerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară care au în funcţiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare roşie şi sonore.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

16 Comentarii Lasă un comentariu


NICOLETA CIOBOTARU
NICOLETA CIOBOTARU 02.08.2022 18:18
Nu mai pot am cazut a trea oară la sala
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 03.08.2022 15:33

Pregateste-te mai bine, du-te la sala atunci cand ai facut toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte fiecare, repeta chestionarele la care ai mai putin de 25 de puncte si in caz ca nu ai facut inca mediul de invatare, ar fi bine sa il faci.In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.Vezi explicatiile video asa retii mai usor.IFTIME LARISA
IFTIME LARISA 18.04.2022 17:29
Bună Seara !știți cumva la sala sunt întrebări cu toate 3 răspunsuri corecte sau sunt câte una?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.04.2022 15:27

Intrebarile de aici sunt exact cele de la DRPCIV, adica cele de la examen. Ca sa te convingi uite aici un video demonstrativLa examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde intrebarile de la mediul de invatare.Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncteVezi explicatiile video asa retii mai usor.Daniel Munteanu
Daniel Munteanu 05.12.2021 14:13
intrebarile de pe scoala rutiera sunt in aceasi ordine si la examen ??
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 05.12.2021 14:25

Intrebarile de aici sunt exact cele de la DRPCIV, adica cele de la examen. Ca sa te convingi uite aici un video demonstrativ

Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.La examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde cele 1183 de intrebari de la mediul de invatare. Buhlea matei ctin
Buhlea matei ctin 03.04.2021 03:59
Eu mam autentificat cu email dar tot nu îmi arata mai pe care ii parcurg sau ce chestionar am rezolvat, mulțumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 03.04.2021 07:27

Incearca sa te conectezi cu facebook.Daca nici asa nu merge, contacteaza-ne

 


Gheorghita Georgiana
Gheorghita Georgiana 14.04.2021 15:51
Am reușit, mulțumesc frumos

stefan micut
stefan micut 28.04.2019 06:04
Hristos a inviat,Paste fericit Scoala arutiera si tuturor prezenti care invata aici sau care au dat examenul

Alex Grigor
Alex Grigor 17.10.2017 11:02
Daca nu pic niciun chestionar de pe orice site,am sanse?mentionez ca pe scoala rutiera fac si 26
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 18.10.2017 19:46

Daca ai facut mediul de invatare iar cele 45 de chestionare le faci cu 25-26 de puncte fiecare, ai toate sansele sa iei examenul teoretic.silent_pss@yahoo.com
silent_pss@yahoo.com 20.09.2017 17:18
Dar la chestionare generate gasesti cele 6 intrebari din mediul de invatare?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 20.09.2017 19:37

La "Genereaza chestionar" se aleg 26 de intrebari aleatoriu din baza de date, iar dupa noroc, se pot repeda intrebari de la un chestionar la altul.

Inainte de a genera chestionare recomandam sa se faca mediul de invatare si apoi cele 45 de chestionare predefinite, acolo intrebarile nu se repeta.Goja Calin
Goja Calin 31.08.2017 14:48
Intrebarile acestea sunt si in cele 45 de chestionare ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 31.08.2017 19:52

Da, insa in mediul de invatare mai sunt 6 intrebari pe care nu le intalnesti in chstionare.


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓