Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 858 din 1200

Manevra de evitare, prin schimbarea direcției de mers, a unui obstacol aflat pe sensul dvs. de circulație, urmată de revenirea pe același sens, constituie:

A ocolire;
B depășire;
C situație de urgență.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Depășirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe același sens de circulație, prin schimbarea direcției de mers și ieșirea de pe banda de circulație sau din șirul de vehicule în care s-a aflat inițial. [OUG* Art. 45 alin. (1)]

DE REȚINUT:

  1. Fie că vrem să trecem înaintea altui vehicul aflat pe același sens, fie că vrem să ocolim un obstacol de pe partea carosabilă aflat pe același sens, tot depășire se numește;
  2. Fie că trecem peste marcajul care separă sensurile de circulație și intrăm pe sensul opus, fie că nu trecem peste marcajul care separă sensurile de circulație și rămânem pe același sens, tot depășire se numește.

Prin urmare, manevra de evitare a unui obstacol aflat pe sensul dvs. de circulație, prin schimbarea direcției de mers, urmată de revenirea pe același sens, se consideră a fi manevră de depășire.

Răspunsul corect este: B


Recomandări:
Manevra de depășire și locurile în care este interzisă depășirea - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Depășirea

Articole de referință (legislație 2024)

OUG* - Articolul 45

(1) Depăşirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe acelaşi sens de circulaţie, prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial.
[...]
(4) Nu constituie depăşire, în sensul alin. (1), situaţia în care un vehicul circulă mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circulă pe altă bandă în acelaşi sens de circulaţie.
[...]


* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

15 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.