Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 1048 din 1200

Unde trebuie să declarați pierderea, furtul sau distrugerea permisului de conducere:

A la unitatea emitentă;
B la poliția de care aparțineți cu domiciliul;
C la cea mai apropiată secție de poliție.

Explicație (actualizată 2024)

În cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permisului de conducere trebuie să vă adresați unității emitente, unde trebuie să declarați pierderea furtul sau deteriorarea acestuia, urmând ca unitatea emitentă să vă elibereze fie un duplicat al permisului de conducere fie un nou permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă. Pentru eliberarea unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă este obligatorie efectuarea examinării medicale.

Răspunsul corect este: A


Recomandări:
Totul despre Permisul de Conducere - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Permisul de conducere

Articole de referință (legislație 2024)

 OUG* - Articolul 24

[...]
(5^1) În cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permiselor de conducere ori al schimbării numelui titularului, autoritățile competente eliberează, după caz, un duplicat a cărui valabilitate nu poate depăși valabilitatea administrativă a documentului înlocuit sau alt permis de conducere.
(5^2) Eliberarea unui nou permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă se realizează numai după efectuarea examinării medicale prevăzute la art. 22.
(5^3) În cazurile prevăzute la alin. (5^1) și (5^2), eliberarea permiselor de conducere respective se realizează fără susținerea unui nou examen, la cererea persoanelor care au domiciliul sau reședința în România în sensul art. 23^1 alin. (2) ori care dovedesc că se află la studii în România de cel puțin 6 luni și care dețin permis de conducere eliberat de autoritățile competente române, în condițiile stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(5^4) La cererea titularului permisului de conducere, autoritatea competentă eliberează, pentru situațiile prevăzute la alin. (5^1) și (5^2), o dovadă înlocuitoare a acestuia, valabilă până la emiterea permisului de conducere, dar nu mai mult de 30 de zile.
[...]


* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

14 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.