Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 1007 din 1200

Care dintre conducătorii autovehiculelor execută corect depășirea tramvaiului aflat în mers?

A ambii conducători;
B conducătorul motocicletei;
C conducătorul autoturismului.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Tramvaiele se depășesc, de regulă, pe partea dreaptă a acestora. Tramvaiele aflate în mers pot fi depășite și pe partea stângă atunci când drumul este cu sens unic sau când între șina din dreapta și marginea trotuarului nu există spațiu suficient pentru efectuarea manevrei.

Motocicleta execută corect manevra de depășire a tramvaiului prin partea dreaptă, conform cu regula generală pentru depășirea tramvaielor, detaliată mai sus.

Autoturismul roșu execută corect manevra de depășire a tramvaiului prin partea stângă, conform cu excepția de la regula generală care spune că tramvaiele aflate în mers pot fi depășite și pe partea stângă atunci când între șina din dreapta și marginea trotuarului nu există spațiu suficient, excepție detaliată mai sus.

Presupunând că intersecția este dirijată și depășirea vehiculelor este permisă, ambii conducători ai autovehiculelor execută corect manevra de depășire a tramvaiului.

Răspunsul corect este: A


Recomandări:
Reguli privind efectuarea manevrei de depășire - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Depășirea

Articole de referință (legislație 2024)

OUG* - Articolul 45

[...]
(5) Depăşirea se efectuează numai pe partea stângă a vehiculului depăşit. Tramvaiul sau vehiculul al cărui conducător a semnalizat intenţia şi s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers spre stânga se depăşeşte prin partea dreapta.
(6) Tramvaiul aflat în mers poate fi depăşit şi pe partea stângă atunci când drumul este cu sens unic sau când între şina din dreapta şi marginea trotuarului nu există spaţiu suficient.


* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

32 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.