Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 765 din 1192

Ce trebuie să aveţi în vedere la urcarea într-un autoturism?

A să urcaţi numai pe partea dinspre trotuar;
B să deschideţi uşa numai dacă circulaţia permite acest lucru;
C urcaţi fără grijă, deoarece vehiculele care circulă din spate sunt obligate să aştepte.

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

Nu se poate reglementa o astfel de obligație, șoferul autovehiculului nu ar mai avea pe unde să urce în autovehicul și ușa șoferului nu și-ar mai avea rostul. Dar, din punct de vedere al conduitei preventive, se recomandă ca părinții sau însoțitorii copiilor să se asigure că aceștia urcă și coboară din vehicule doar pe partea dinspre trotuar, atât timp cât acest lucru este posibil.


Pentru varianta  B 

La urcarea și la coborârea dintr-un autoturism, în special din cele oprite în apropierea parții carosabile, trebuie să aveţi în vedere să deschideţi portiera numai dacă circulaţia permite acest lucru, fără a perturba buna desfășurare a circulației rutiere.


Pentru varianta  C 

Vehiculele care circulă din spate nu au obligația să vă acorde prioritate, cu toate că aceștia o vor face, dar în caz de accident dvs. veți avea întreaga răspundere a accidentării. Însă trebuie să avem în vedere că cei care circulă din spate vă pot observa cu întârziere și nu vor avea timp să frâneze la timp, iar obligația de a se asigura îi revine celui care coboară din vehicule, așa cum este specificat la varianta B de răspuns.


Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu Obligațiile și Interzicerile conducătorilor auto --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto în timpul deplasării

Articole de referință (legislație 2023)

Pentru varianta  A 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.


Pentru varianta  B 

Regulament - Articolul 145

Se interzice conducătorului de autovehicul şi pasagerilor că în timpul opririi sau staţionării să deschidă ori să lase deschise uşile acestuia sau să coboare fără să se asigure că nu creează un pericol pentru circulaţie.


Pentru varianta  C 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

6 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.