Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 273 din 1192

Cum trebuie să procedaţi atunci când autovehiculul derapează cu spatele către dreapta?

A frânaţi puternic şi redresaţi vehiculul prin virare la stânga;
B trageţi rapid de volan spre stânga, fără a frâna;
C eliberaţi pedala de acceleraţie şi viraţi uşor spre dreapta.

Explicație (actualizată 2023)

Fenomenul se numește supravirare. În cazul supravirării anvelopele punții spate pierd aderența iar autovehiculul începe să se rotească în jurul axei verticale. Apariția supravirării apare cel mai des atunci când conducătorul frânează puternic în timpul virajului. Prin frânare, centrul de greutate al autovehiculului se deplasează către puntea din față, puntea spate se descarcă, iar roțile din spate pierd din aderență și derapează. Pentru a evita apariția supravirării, viteza de deplasare în timpul unui viraj trebuie să fie cât mai mică iar frânările bruște și intense să fie evitate.

Se poate aplica o măsură de corecție a supravirării, numită contravirare. Aceasta se realizează prin bracarea în sens invers (în cazul nostru spre dreapta) a roților directoare. În acest mod se stopează rotirea autovechiculului în jurul axei verticale, deraparea punții spate fiind controlată. Prin urmare, în situația în care vehiculul derapează cu spatele către dreapta, se recomandă eliberarea pedalei de accelerație (accelerarea agravează situația de derapare) și rotirea ușoară a volanului spre dreapta.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici curs de conduită preventivă --> Curs de conduită preventivă
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

20 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.