Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1199)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 177 din 1199

Ce obligații vă revin la executarea manevrei de trecere a vehiculului de pe o bandă pe alta?

A să semnalizați din timp și să vă asigurați că puteți efectua manevra fără a perturba circulația sau fără a pune în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic;
B să vă asigurați din spate;
C să vă asigurați din față și din spate.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Conducătorul de vehicul care dorește să treacă de pe o bandă de circulație pe altă bandă, are obligația să se asigure că poate efectua manevra fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic și să semnalizeze din timp manevra, prin punerea în funcțiune a luminilor indicatoare de direcție cu cel puțin 50 m în localități și 100 m în afara localităților înainte de începerea efectuării manevrei, după care poate trece pe respectiva bandă de circulație.

Răspunsul corect este: A


Recomandări:
Reguli referitoare la efectuarea manevrelor - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Manevre plus Depășirea

Articole de referință (legislație 2024)

OUG* - Articolul 54

(1) Conducătorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a direcţiei de mers, de ieşire dintr-un rând de vehicule staţionate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulaţie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp şi să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.
(2) Semnalizarea schimbării direcţiei de mers trebuie să fie menţinută pe întreaga durată a manevrei.

Regulament** - Articolul 116

(1) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să semnalizeze schimbarea direcţiei de deplasare, depăşirea, oprirea şi punerea în mişcare.
(2) Intenţia conducătorilor de autovehicule şi tramvaie de a schimba direcţia de mers, de a ieşi dintr-un rând de vehicule staţionate ori de a intra într-un asemenea rând, de a trece pe o altă bandă de circulaţie sau de a vira spre dreapta ori spre stânga sau a celor care urmează să efectueze întoarcere, depăşire ori oprire se semnalizează prin punerea în funcţiune a luminilor indicatoare de direcţie cu cel puţin 50 m în localităţi şi 100 m în afara localităţilor înainte de începerea efectuării manevrelor.
[...]


* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)
** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

13 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.