Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 221 din 1183

În care dintre situaţii este interzisă schimbarea direcţiei de mers spre stânga?

A când conducătorul de vehicul este încadrat pe banda din dreapta;
B când drumul pe care urmează să se intre este semnalizat cu indicatorul „Circulaţia interzisă în ambele sensuri”;
C când strada pe care urmează să se intre este semnalizată cu indicatorul „Drum fără ieşire”.

Explicație video (actualizată 2021)

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Pentru varianta  A 

Schimbarea direcției de mers spre stânga vă este interzisă atunci când v-ați incadrat pe banda din dreapta, deoarece efectuând manevra din această poziție se îngreunează buna desfășurare a circulației rutire.


Pentru varianta  B 

Schimbarea direcției de mers spre stânga vă este interzisă și în situația în care drumul pe care doriți să intrați , la stânga, este semnalizat cu indicatorul “Circulația interzisă în ambele sensuri”, acest indicator interzice circulația în ambele sensuri a tutror vehiculelor și implicit interzice si schimbarea direcției spre stânga.


Pentru varianta  C 

Indicatorul „Drum fără ieşire”, nu vă interzice să intrați pe acea stradă, acest indicator vă informează că pe direcția înainte drumul este fără ieșire. Prin urmare nu vă este interzisă interzisă schimbarea direcţiei de mers spre stânga când strada pe care urmează să se intrați este semnalizată cu indicatorul „Drum fără ieşire


Răspunsul corect este: A și B

Găsiți aici lecție video cu curculația în intersecții --> Codul Rutier - Circulația în intersecții
Găsiți aici explicația video a ambelor indicatoare --> Circulația interzisă în ambele sensuri și Drum fără ieșire

Articole de referință (actualizate 2021)

Regulament - Articolul 107

(1) La intersecţiile prevăzute cu indicatoare şi/sau cu marcaje pentru semnalizarea direcţiei de mers, conducătorii de vehicule trebuie să se încadreze pe benzile corespunzătoare direcţiei de mers voite cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie şi sunt obligaţi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor.
(2) La intersecţiile fără marcaje de delimitare a benzilor, conducătorii vehiculelor ocupa în mers, cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie, următoarele poziţii:
a) rândul de lângă bordura sau acostament, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre dreapta;
b) rândul de lângă axa drumului sau de lângă marcajul de separare a sensurilor, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre stânga. Când circulaţia se desfăşoară pe drumuri cu sens unic, conducătorii de vehicule care intenţionează să vireze la stânga sunt obligaţi să ocupe rândul de lângă bordura sau acostamentul din partea stânga;
c) oricare dintre rânduri, cei care vor să meargă înainte.
(3) Dacă în intersecţie circulă şi tramvaie, iar spaţiul dintre şina din dreapta şi trotuar nu permite circulaţia pe două sau mai multe rânduri, toţi conducătorii de vehicule, indiferent de direcţia de deplasare, vor circula pe un singur rând, lăsând liber traseul tramvaiului.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

47 Comentarii Lasă un comentariu

Manuel baron
Manuel baron 08.06.2021 11:00
SALUT CINEVA DA TRASEU IN SLATINA in Iunie acum ??? scrietimi va rog pe insta € @baron507mpower
Doina balotescu
Doina balotescu 31.05.2021 19:38
Cine mai da pa 2 craiova?
Fulga  Mihaița vasile
Fulga Mihaița vasile 22.02.2021 20:24
Salut eu de când invăț nu imi intră in cap ce trebuie sa fac ajutațimă va rog
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 23.02.2021 16:22

Vizualizeaza explicatiile video, asa retii mai usor.Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


Alina Stanciu
Alina Stanciu 28.08.2020 16:40
dar daca sunt 3 benzi de circulatie? putem schimba directia de mers si de pe banda din mijloc? asa cum putem merge si inainte de pe banda din stanga de exemplu?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 22.09.2020 08:36

Daca sunt marcaje de obligare pe partea carosabila, respecți semnificația acestora. Daca nu sunt marcaje de obligare, poți face stânga doar de pe banda din stânga.


Dorin
Dorin 12.02.2020 23:09
Unde anume scrie in referinta din legislatie ca e interzis virajul la stanga de pe banda din dreapta? De asemenea, unde scris ca e interzis virajul la stanga cand drumul dinspre stanga e semnalizat cu "circulatia interzisa in ambele sensuri"?

Intreb pentru ca:
- nu se mentioneaza nimic despre marcaje sau indicatoare de obligare pentru benda din dreapta.
- daca vorbim de benzi inseamna ca exista marcajul care le delimiteaza, deci nu suntem in situatia circulatiei pe randuri.
- indicatorul "circulatia interzisa in ambele sensuri" interzice intrarea pe acel drum, nu virajul in sine. Daca virajul in sine ar fi interzis, intoarcerea la randul ei ar fi interzisa, ceea ce nu e cazul daca drumul e cu dublu sens.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 15.02.2020 10:44

Nu este vorba despre un viraj, este vorba despre schimbarea direcției de mers spre stânga.


Dorin
Dorin 15.02.2020 15:10
Bun, si care e diferenta (in situatiile din intrebare, nu vorbim de schimbarea benzii)?

Intreb cat se poate de serios:
- pentru A - ai o intersectie cu marcaje de delimitare a benzilor, fara marcaje sau indicatoare de ghidare sau obligare si ai 2 benzi pe sens, dpdv legal (nu vorbim acum de logica a circulatiei, vorbim de lege) ce il impiedica pe cel de pe B1 sa faca stanga? Exemplu (mai vechi): https://goo.gl/maps/MWHdXtD3xdeoEFiF7 ce articol de lege le interzice aici celor de pe B1 sa faca stanga?
- pentru B - daca in situatia asta - https://goo.gl/maps/wkNJi2L9TQrA2r3X8 - inlocuim indicatorul de acces interzis cu cel cu circulatia interzisa in ambele sensuri, ce articol din lege ii interzice taximetristului din link sa intoarca (dupa ce da prioritate tramvaiului si pietonilor daca e cazul)?

P.S.: Situatiile sunt mai vechi, intre timp semnalizarea rutiera s-a schmbat in locurle prezentate, le-am dat aici cu rol de exemplu.
Iulian Coman
Iulian Coman 12.08.2020 17:06
F4atele meu eu sunt i tar!iar pe site dar vezi ca daca faci legislația aici se specifica sa faci stanga dupe prima banda de langa acostament nu ai voie nici odata ai voie sa mergi inainte sau la dreapta ori ce situatie exista unul din cele două rânduri cand mergi inainte
Stoica Marinela
Stoica Marinela 29.01.2020 15:12
Am luat ieri sala la Sibiu . Multumesc ,Școala Rutiera . Aceleasi întrebari si răspunsuri sunt si la examen . Recomand .
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 29.01.2020 16:42

Cu placere, felicitari!


Valentina Popa
Valentina Popa 12.03.2020 14:53
La ce scoala esti înscrisă,tot din Sibiu sunt si eu,multumesc
Andreea Tudor
Andreea Tudor 16.01.2020 11:46
este bine sa invat de aici imi este teama ca pic la examen
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 16.01.2020 15:58

Intrebarile de aici sunt exact cele de la DRPCIV, adica cele de la examen. Ca sa te convingi uite aici un video demonstrativUrmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


Andreea Tudor
Andreea Tudor 16.01.2020 11:41
eu luna ce vine am sala
Andreea Tudor
Andreea Tudor 16.01.2020 10:03
buna ziua luna ce vine am sala de dat ce trebuie sa fac sa fiu pregatita
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 16.01.2020 11:02

La examenul oficial de la DRPCIV vei avea fix aceleași întrebări ca aici pe Școala Rutieră, cu fix aceleași variante și așezarea variantelor de răspuns este fix aceeași, iar variantele corecte vor fi exact cele de aici.

 

Toate întrebările care îți pot cădea la sală se găsesc aici pe Școala Rutieră, în pasul 3 "Mediu de învățare".

 

În cele 45 de chestionare se găsesc toate întrebările din Mediul de învățare, dar fără câteva întrebări. Acestea câteva întrebări au fost adăugate de c*rând la examenul DRPCIV și le vei găsi doar în Mediul de învățare, de aceea este necesar să faci și Mediul de învățare.

 

Urmează toți cei 4 pași de învățare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de învățare) unde întrebările sunt explicate audio-video, iar la sală să te duci atunci când faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte, de preferat 26.

 

Pasul 1 - curs de legislație explicat Audio-Video 3D

Pasul 2 - indicatoare explicate

Pasul 3 - mediu de învățare

Pasul 4 - chestionare drpciv


Andreea Tudor
Andreea Tudor 16.01.2020 03:20
trebuie sa invat mediul de invatare cum este mai usor
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 16.01.2020 11:02

Ca să nu pierzi timpul picând examenul de la sală, având în vedere că dosarul este valabil doar un an de zile, ar trebui să iei sala din prima ca să ai cât mai mult timp pentru a da de mai multe ori examenul de traseu, care și așa se programează la o perioada de așteptare destul de mare, având, de regulă, șansa să îl dai de doua ori (rareori de 3 ori) pe parcursul unui dosar. Așadar, ca să te încadrezi pe durata de valabilitate de 12 luni a unui dosar de școlarizare trebuie să iei sala din prima și traseul din prima sau a doua încercare. De aceea îți recomandăm să înveți bine pentru sală, altfel pierzi timp prețios. Este necesar să urmezi toți cei 4 pași de învățare ca să fi sigur pe tine la examen, unde apar și emoțiile, iar dacă nu stăpânești bine legislația, poți face greșeli. Deci, urmează toți cei 4 pași de învățare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de învățare). În cele 45 de chestionare se găsesc toate întrebările din Mediul de învățare, dar fără câteva întrebări. Acestea câteva întrebări au fost adăugate de c*rând la examenul DRPCIV și le vei găsi doar în Mediul de învățare, de aceea este necesar să faci și Mediul de învățare. La sală să te duci doar după ce ai trecut prin toți pașii de învățare, iar la toate cele 45 de chestionare de la pasul 4 să ai punctaj de 25-26, de preferat 26.


Andreea Tudor
Andreea Tudor 16.01.2020 03:14

buna dimineata am examenul luna ce vine ce trebuie sa fac eu invat de pe carteAdmin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 16.01.2020 11:02

Întrebările din carte nu sunt cele de la examen, în cărți nu au voie sa publice întrebările oficiale. De aceea o mare parte din întrebări sunt create de cei care au făcut cartea iar o parte din întrebările din carte sunt modificate și greșite. În cărți sunt mai multe întrebări decât la DRPCIV, așa cum am mai spus, multe întrebări sunt create de cei care au scris cartea. Aici pe Școala Rutieră se găsesc toate întrebările de la examenul oficial și doar acelea, NU avem alte întrebări din cărți care ar putea să vă încurce.


t.viorel2014@yahoo.com
t.viorel2014@yahoo.com 07.01.2020 04:14
Salut Școală Rutieră, în situația din explicația video să zicem că pe banda doi este amplasat și liniile de tramvai, pentru efectuarea virajului la stânga în această situație trebuie lăsat liber banda tramvaiului? Văd că pe banda doi este și un marcaj de obligare înainte și la stânga, deci mă obliga să fac stânga de pe banda doi. Dar dacă pe banda doi nu este marcata cu marcaj pentru semnalizarea direcției de mers, în această situație de de pe ce banda fac stânga, banda unu, sau banda doi chiar dacă așteaptă tramvaiul după mine până ce am posibilitatea să virez la stânga, mulțumesc frumos!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 18.01.2020 10:09

In cazul in care linia de tramvai este amplasata pe banda 2, in apropiere de intersecție se va lăsa liber traseul tramvaiului, fie ca exista sau nu un tramvai in apropiere, sau fie ca este sau nu marcaj de obligare, iar tu te vei încadra pe banda 1 pentru orice direcție. Însă daca virezi stânga, te asiguri ca nu trece un tramvai in acel moment si te încadrezi sa faci stânga chiar înainte de centrul intersecției. Sper sa înțelegi ce am explicat mai sus.


t.viorel2014@yahoo.com
t.viorel2014@yahoo.com 19.01.2020 11:43
Salut Școală Rutieră, în legătură cu răspunsul dumneavoastră din 18.01.2020 10:09 referitor la întrebarea adresată de mine, vă mulțumesc pentru răspuns dar nu prea pot să înțeleg cum să virez la stânga de pe banda unu când pe banda doi este un marcaj(săgeată înainte și la stânga) care ne obliga să facem stânga de acolo, ca să nu mai zic ca pe banda unu marcajul ne obliga doar înainte și la dreapta. Nu văd ce rost mai are marcajul pentru stânga pe banda doi dacă tramvaiul ne obliga să eliberam banda la apropierea lui. Sau schimbat legislația, nu înțeleg eu, site-ul este foarte profesional lucrat și îmi cer scuze dar cred că este posibil să fi greșit dumneavoastră, mulțumim frumos!
iuli iuli
iuli iuli 14.08.2019 15:49
Va rog lamuriti-ma si pe mn la aceasta intrebare tot nu inteleg de ce ar fii si B ?
Atunci cand circulatia este interzisa in ambele sensuri dc nu putem vira la stanga?
Apreciez ce faceti dar aici nu pot sa inteleg (m am uitat la explicatia video audio)
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 21.08.2019 07:44

Pentru ca tu virezi la stânga cu un scop, acesta fiind sa intri pe o strada care se afla in partea stângă. Caz in care, daca strada are indicator care nu îți permite sa circuli pe ea, o sa virezi la stânga si nu o sa poți sa intri pe acea strada pentru ca îți este interzis si o sa începi sa faci manevre pentru a reveni pe direcția inițială sau pentru a întoarce, astfel o sa încurci circulația, iar unele manevre pe care o sa le faci ca sa poți pleca din acel loc sunt interzise in intersecții.


iuli iuli
iuli iuli 21.08.2019 11:37
Multumesc
Gaspar Dorel
Gaspar Dorel 21.07.2019 19:44
Buna seara saitul asta este bun
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 21.08.2019 07:44

La examenul oficial de la DRPCIV vei avea fix aceleași întrebări ca aici pe Școala Rutieră, cu fix aceleași variante și așezarea variantelor de răspuns este fix aceeași, iar variantele corecte vor fi exact cele de aici.

 

Toate întrebările care îți pot cădea la sală se găsesc aici pe Școala Rutieră, în pasul 3 "Mediu de învățare".Urmează toți cei 4 pași de învățare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de învățare) unde întrebările sunt explicate audio-video, iar la sală să te duci atunci când faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte, de preferat 26.

 

Pasul 1 - curs de legislație explicat Audio-Video 3D

Pasul 2 - indicatoare explicate

Pasul 3 - mediu de învățare

Pasul 4 - chestionare drpciv


Ion Macovei
Ion Macovei 07.07.2019 15:27
buna ce sanse am daca am gresit 100 de intrebari din1183
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.07.2019 15:53

Iti recomandam sa repeti mediul de invatare.


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓