Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 223 din 1192

În care dintre situaţii este interzisă schimbarea direcţiei de mers spre stânga?

A când conducătorul de vehicul este încadrat pe banda din dreapta;
B când drumul pe care urmează să se intre este semnalizat cu indicatorul „Circulaţia interzisă în ambele sensuri”;
C când strada pe care urmează să se intre este semnalizată cu indicatorul „Drum fără ieşire”.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

Schimbarea direcției de mers spre stânga vă este interzisă atunci când v-ați incadrat pe banda din dreapta, deoarece efectuând manevra din această poziție se îngreunează buna desfășurare a circulației rutiere.


Pentru varianta  B 

Schimbarea direcției de mers spre stânga vă este interzisă și în situația în care drumul pe care doriți să intrați, la stânga, este semnalizat cu indicatorul “Circulația interzisă în ambele sensuri”, acest indicator interzice circulația în ambele sensuri a tuturor vehiculelor și implicit interzice si schimbarea direcției spre stânga.


Pentru varianta  C 

Indicatorul „Drum fără ieşire”, nu vă interzice să intrați pe acea stradă, acest indicator vă informează că pe direcția înainte drumul este fără ieșire. Prin urmare nu vă este interzisă schimbarea direcţiei de mers spre stânga când strada pe care urmează să intrați este semnalizată cu indicatorul „Drum fără ieşire".


Răspunsul corect este: A și B

Găsiți aici lecție video cu curculația în intersecții --> Codul Rutier - Circulația în intersecții
Găsiți aici explicația video a ambelor indicatoare --> Circulația interzisă în ambele sensuri și Drum fără ieșire

Articole de referință (legislație 2023)

Regulament - Articolul 107

(1) La intersecţiile prevăzute cu indicatoare şi/sau cu marcaje pentru semnalizarea direcţiei de mers, conducătorii de vehicule trebuie să se încadreze pe benzile corespunzătoare direcţiei de mers voite cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie şi sunt obligaţi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor.
(2) La intersecţiile fără marcaje de delimitare a benzilor, conducătorii vehiculelor ocupa în mers, cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie, următoarele poziţii:
a) rândul de lângă bordura sau acostament, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre dreapta;
b) rândul de lângă axa drumului sau de lângă marcajul de separare a sensurilor, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre stânga. Când circulaţia se desfăşoară pe drumuri cu sens unic, conducătorii de vehicule care intenţionează să vireze la stânga sunt obligaţi să ocupe rândul de lângă bordura sau acostamentul din partea stânga;
c) oricare dintre rânduri, cei care vor să meargă înainte.
(3) Dacă în intersecţie circulă şi tramvaie, iar spaţiul dintre şina din dreapta şi trotuar nu permite circulaţia pe două sau mai multe rânduri, toţi conducătorii de vehicule, indiferent de direcţia de deplasare, vor circula pe un singur rând, lăsând liber traseul tramvaiului.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

69 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.