Curs de legislație rutieră explicat Audio-VIDEO 3D

Ai parcurs 0.0% din Curs de legislație rutieră explicat Audio-VIDEO 3D

Capitolul 2 - partea 2 - Circulația în intersecții

Capitolul 2 - partea 2 - Circulația în intersecții


Articole de referință din legislația în vigoare

OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 (Codul rutier)
Regulament = REGULAMENT de aplicare a  OUG 195/2002 (Regulamentul codului rutier)

OUG - Articolul 6

16. intersecţie - orice încrucişare, joncţiune sau bifurcare de drumuri la nivel, inclusiv spaţiile formate de acestea;

OUG - Articolul 55

Intersecţiile sunt:
a) cu circulaţie nedirijată;
b) cu circulaţie dirijată. În aceasta categorie sunt incluse şi intersecţiile în care circulaţia se desfăşoară în sens giratoriu.

OUG - Articolul 56

La apropierea de o intersecţie conducătorul de vehicul trebuie să circule cu o viteză care să îi permită oprirea, pentru a acorda prioritate de trecere participanţilor la trafic care au acest drept.

OUG - Articolul 57

(2) La intersecţiile cu circulaţie dirijată, conducătorul de vehicul este obligat să respecte semnificaţia indicatoarelor, culoarea semaforului sau indicaţiile ori semnalele poliţistului rutier.

(3) Pătrunderea unui vehicul într-o intersecţie este interzisă dacă prin aceasta se produce blocarea intersecţiei.
 

Regulament - Articolul 107

(1) La intersecţiile prevăzute cu indicatoare şi/sau cu marcaje pentru semnalizarea direcţiei de mers, conducătorii de vehicule trebuie să se încadreze pe benzile corespunzătoare direcţiei de mers voite cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie şi sunt obligaţi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor.

(2) La intersecţiile fără marcaje de delimitare a benzilor, conducătorii vehiculelor ocupa în mers, cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie, următoarele poziţii:

a) rândul de lângă bordura sau acostament, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre dreapta;
b) rândul de lângă axa drumului sau de lângă marcajul de separare a sensurilor, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre stânga. Când circulaţia se desfăşoară pe drumuri cu sens unic, conducătorii de vehicule care intenţionează să vireze la stânga sunt obligaţi să ocupe rândul de lângă bordura sau acostamentul din partea stânga;
c) oricare dintre rânduri, cei care vor să meargă înainte.

(3) Dacă în intersecţie circulă şi tramvaie, iar spaţiul dintre şina din dreapta şi trotuar nu permite circulaţia pe două sau mai multe rânduri, toţi conducătorii de vehicule, indiferent de direcţia de deplasare, vor circula pe un singur rând, lăsând liber traseul tramvaiului.

Regulament - Articolul 108

Schimbarea direcţiei de mers prin virare la dreapta sau la stânga este interzisă în locurile unde sunt instalate indicatoare cu această semnificaţie.

Regulament - Articolul 109

Dacă în apropierea unei intersecţii este instalat un indicator sau aplicat un marcaj care obliga să se circule într-o anumită direcţie, vehiculele trebuie să fie conduse numai în direcţia sau direcţiile indicate.

Regulament - Articolul 110

(1) În situaţiile în care există benzi speciale pentru executarea manevrei, schimbarea direcţiei de deplasare se face prin stânga centrului imaginar al intersecţiei, iar dacă există un marcaj de ghidare, cu respectarea semnificaţiei acestuia.

(2) Schimbarea direcţiei de mers spre stânga, în cazul vehiculelor care intra într-o intersecţie circulând pe acelaşi drum în aliniament, dar din sensuri opuse, se efectuează prin stânga centrului intersecţiei, fără intersectarea traiectoriei acestora.

(3) Amenajările rutiere sau obstacolele din zona mediană a părţii carosabile se ocolesc prin partea dreaptă.

Regulament - Articolul 123

Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteza care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, în următoarele situaţii:

a) la trecerea prin intersecţiile cu circulaţie nedirijată;
i) la schimbarea direcţiei de mers prin viraje;Dacă nu puteți/doriți să vizionați varianta AUDIO-VIDEO a cursului, puteți citi varianta text ilustrată cu imagini.

Varianta text Capitolul 2 - partea 2 - Circulația în intersecții

Codul Rutier - Circulația în intersecții

Intersecția este orice încrucişare, joncţiune sau bifurcare de drumuri la nivel, inclusiv spaţiile formate de acestea (art. 6 pct. 16 din OUG).

definitia intersectiei

INTERSEȚIILE SUNT (art. 55 din OUG):

  • cu circulație dirijată, acestea pot fi:

- prin semnalele polițiștilor rutieri; (unde se respectă semnificația  semnalelor și indicațiilor polițiștilor rutieri) (art. 57 alin. 2 din OUG)

intersectie dirijata de politist rutier

- prin semnalele luminoase ale semafoarelor electrice; (unde se respecta semnificația semnalelelor semafoarelor electrice) (art. 57 alin. 2 din OUG)

intersectie dirijata prin semafoare

- prin indicatoare de reglementare a priorității de trecere; (unde se respectă semnificația indicatoarelor de reglemetare de prioritate) (art. 57 alin. 2 din OUG)

intersectie dirijata prin indicatoare

- intersecții cu sens giratoriu. (unde se respectă regulile de circulație pentru intersecțiile cu sens giratoriu) (art. 57 alin. 2 din OUG)

intersectie cu sens giratoeiu

  • cu circulație nedirijată: sunt intersecțiile în care nu găsim niciun mijloc de dirijare a circulației. (unde se respectă regulile de circulație pentru intersecțiile nedirijate)

intersectie nedirijata

PRESELECȚIA ȘI ÎNCADRAREA PE BENZI ÎN INTERSECȚII

Zona de preselecție este porțiunea de 50 de metri pâna la colțul intersecției, pe sensul de mers, pe fiecare drum care pătrunde în intersecție. Lungimea zonei de preselecție este de 50 m atât în localități cât și în afara localităților.

zona de preselectie

Preselecția reprezintă acțiunea conducătorilor de a ocupa poziția corespunzătoare direcției de mers dorite, cu cel puțin 50 de metri înaintea colțului de intersecție.

manevra de preselectie

În zona de preselecție nu se poate schimba poziția de mers a vehiculului, indiferent dacă benzile sunt materializate sau nu. Dacă s-a ocupat un loc gresit față de direcția de mers dorită, suntem obligați să ne continuăm drumul conform locului pe care l-am ocupat.

preselectie gresita in intersecie

preselectare gresita a benzii in intersectie

Conducătorii de vehicule trebuie să respecte următoarele reglementări (art. 107 alin. 2 din Regulament):

  • La intersecţiile fără marcaje de delimitare a benzilor, conducătorii vehiculelor ocupa în mers, cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie, următoarele poziţii:

a) rândul de lângă axa drumului sau de lângă marcajul de separare a sensurilor, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre stânga;

ocuparea randului din stanga in intersectiile fara marcaje

b) rândul de lângă bordură sau acostament, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre dreapta;

ocularea randului din dreapta in intersectiile fara marcaje

c) oricare dintre rânduri, vor ocupa cei care vor să meargă pe direcția înainte.

ocuparea oricarui rand cand se merge inainte in intersectiile fara marcaje

  • La intersecţiile prevăzute cu indicatoare şi/sau cu marcaje pentru semnalizarea direcţiei de mers, conducătorii de vehicule trebuie să se încadreze pe benzile corespunzătoare direcţiei de mers voite cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie şi sunt obligaţi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor. (art. 107 alin. 1 din Regulament)

respectarea marcajelor si indicatoarelor de obligare in intersectii

Dacă în intersecţie circulă şi tramvaie, iar spaţiul dintre şina din dreapta şi trotuar nu permite circulaţia pe două sau mai multe rânduri, toţi conducătorii de vehicule, indiferent de direcţia de deplasare, vor circula pe un singur rând, lăsând liber traseul tramvaiului. (art. 107 alin. 3 din Regulament)

Nu este permisă formarea rândului doi pe linia de tramvai, chiar dacă linia de tramvai este liberă, interdicția referindu-se la existenta liniei de tramvai și nu la existența tramvaiului.

ocuparea sinei tramvaiului in intersectii

Când circulaţia se desfăşoară pe drumuri cu sens unic, conducătorii de vehicule care intenţionează să vireze la stânga sunt obligaţi să ocupe rândul de lângă bordura sau acostamentul din partea stânga. (art. 107 alin. 2 lit. b din Regulament)

preselectarea benzii in intersectiile cu sens unic

REGULI ÎN INTERSECȚII

Schimbarea direcţiei de mers spre stânga, în cazul vehiculelor care intra într-o intersecţie circulând pe acelaşi drum în aliniament, dar din sensuri opuse, se efectuează prin stânga centrului intersecţiei, fără intersectarea traiectoriilor acestora.

virajul la stanga fara intersectarea traiectoriilor

În situaţiile în care există benzi speciale pentru executarea manevrei, schimbarea direcţiei de deplasare se face prin stânga centrului imaginar al intersecţiei, iar dacă există un marcaj de ghidare, cu respectarea semnificaţiei acestuia. (art. 110 alin. 1 și alin. 2 din Regulament)

virajul catre stanga prin ocolirea centrului imaginar al intersectiei

virajul la stanga cu respectarea marcajelor de ghidare

La apropierea de o intersecţie conducătorul de vehicul trebuie să circule cu o viteză care să îi permită oprirea, pentru a acorda prioritate de trecere participanţilor la trafic care au acest drept (art. 56 din OUG).

reducerea vitezei in intersectii

La intersecţiile cu circulaţie dirijată, conducătorul de vehicul este obligat să respecte semnificaţia indicatoarelor, culoarea semaforului sau indicaţiile ori semnalele poliţistului rutier (art. 57 alin. 2 din OUG).

obligatii respectare indicatoare, semafoare ori semnalele politistului in intersectii dirijate

Pătrunderea unui vehicul într-o intersecţie este interzisă dacă prin aceasta se produce blocarea intersecţiei (art. 57 alin. 3 din OUG).

este interzisa patrunderea in intersectia aglomerata daca se blocheaza intersectia

La schimbarea direcţiei de mers prin viraje, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor (art. 123 lit. i din Regulament).

reducerea vitezei la viraje in intersectii din localitatii

reducerea vitezei la viraje in intersectii din afara localitatii

La trecerea prin intersecţiile cu circulaţie nedirijată, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor (art. 123 lit. a din Regulament).

reducerea vitezei la intersectiile nedirijate

Amenajările rutiere sau obstacolele din zona mediană a părţii carosabile se ocolesc prin partea dreaptă. (art. 110 alin. 3 din Regulament)

ocolire obstacole din zona mediana

ocolirea obstacolelor din zona mediana se face prin partea dreapta

Schimbarea direcţiei de mers prin virare la dreapta sau la stânga este interzisă în locurile unde sunt instalate indicatoare cu această semnificaţie (art. 108 din Regulament).

viraj la stagnga interzis in intersectiile in care indicatoarele interzic aceasta manevra

Dacă în apropierea unei intersecţii este instalat un indicator sau aplicat un marcaj care obliga să se circule într-o anumită direcţie, vehiculele trebuie să fie conduse numai în direcţia sau direcţiile indicate (art. 109 din Regulament).

matcaje si indicatoare de obligare in inainte de intersectii

134 Comentarii Lasă un comentariu

Stefan
Stefan 19.10.2020 20:59
Buna ziua! Cum viram corect catre stanga intr-o intersectie semaforizata care NU este in aliniament? Ne mai evitam prin stanga sau ne ocolim? Multumesc
Sorina sterpu
Sorina sterpu 03.09.2020 16:12
buna ziua!! nu mai merg fimuletele, mai exact nu se vede imaginea se aude doar voce
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 05.09.2020 09:08

Contacteaza-ne pe facebook


Dilema
Dilema 20.08.2020 17:34
Pe o banda care e express stânga (nu in fata sau stânga, doar stânga) se mai semnalizează stânga? Logic ar fi sa nu dar? Legislația spune că la schimbarea direcției de mers trebuie semnalizat.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 24.08.2020 11:39

Da, semnalizarea este obligatorie, cu cel puțin 50m înainte de efectuarea manevrei in localității (cel puțin100 de metri in afara localităților).


Laur Valiuku
Laur Valiuku 18.08.2020 07:14
Un site foarte folositor. As avea totusi o recomandare.. puneti optiunea la player ul video pentru o derulare mai rapida . Vocea este foarte inceata si monotona, pentru mine de exemplu, si imi pierd foarte repede atentia. Recomand adaugarea unei noi comenzi pentru videoclip si anume cea de reglare a vitezei de redare, putem castiga timp pretios astfel.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 18.08.2020 08:10

O sa ținem cont de aceasta sugestie. Mulțumim mult!


Magureanu George Robert
Magureanu George Robert 03.08.2020 17:11
Care este minimul de puncte Pentru A2?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 04.08.2020 15:57

Din 20 de intrebari poti sa gresesti maxim 3 intrebari.


Mihai Raduta
Mihai Raduta 17.06.2020 16:44
Buna ziua,
As dori sa stiu ce se mai zice despre legea cu minin 10 clase pentru persim, si daca se poate sa intru in scoala de soferi luna viitoare si sa iau carnetul pana intra legea respectiva.
Multumesc.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.07.2020 07:43

Era doar o știre falsă (nefondată). Se poate da pentru permis și fără să ai un număr anume de clase terminate. Probabil această lege nici nu o să se dea.
„Niciun act normativ care reglementează obținerea permisului de conducere nu a fost modificat și prin urmare vechile reglementări rămân în vigoare. A existat un curent în media care anunța că din luna iulie vor fi o serie de modificări, însă informațiile nu au avut niciun suport real. Este adevărat – aspectele vehiculate au fost incluse în strategia națională privind reducerea numărului de accidente rutiere – însă până acum ele nu s-au concretizat în vreun proiect de act normativ”, a spus comisarul Marian Ciornea, șeful Serviciului Public Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor BotoșaniVasile Coșniță
Vasile Coșniță 04.06.2020 11:22
Bună ziua. Am o nelămurire. Eu am sala pe 16 iunie. Dacă nu o iau din prima trebuie să mai aștept 2 săptămâni, adică la începutul lui iulie. Dacă o iau din a doua încercare aș mai avea timp de traseu în condițiile în care școala îmi expiră la începutul lunii august. Dacă termin toți pașii nu cred că nu am cu să nu-l iau dar am pus răul in față. De mare ajutor aceasta platforma de învățare. Nu am mai făcut legislație de mai bine de un an deoarece am fost plecat 11 luni în Olanda.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.07.2020 07:47

Nu îți putem garanta ca daca pici sala o sa mai ai timp de traseu. Depinde foarte mult de cat de aglomerat este sistemul de examinare practica la tine in județ. Deci, ar fi bine sa iei sala din prima încercare. Spor la învățat!


Renata Aleksandra
Renata Aleksandra 17.05.2020 18:23
Cat este punctajul ptr. ADMIS la sala?????
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 18.05.2020 16:01

minim 22 maxim 26


Andreea Cilof
Andreea Cilof 01.05.2020 13:00
La ce suma ar ajunge cursurile scolii de soferie?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 01.05.2020 16:38

Intre 1500-2000 lei


Mădălina Mădălina
Mădălina Mădălina 30.04.2020 02:55
Buna ziua, pe un drum public cu două benzi pe sens, pe banda doi circula și tramvaiul, eu vreau să virez la stânga, pe banda doi este aplicate marcaje înainte și la stânga, în situația prezenta sunt obligat să fac stânga de pe banda doi cea cu săgeată desenate către stânga sau las liber tramvaiului și fac stânga de pe banda unu? Vă întreb pentru că nu am găsit această explicație în școală rutiera, sau poate nu știu eu unde sa caut, vă mulțumesc!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 21.05.2020 09:04

Daca este un tramvai care se apropie pe respectiva șina, trebuie sa ii lași acestuia calea libera, daca nu ai suficient timp sa virezi pana ce tramvaiul ajunge in spatele tău. Daca tramvaiul este in paralel cu tine, tu fiind pe banda 1, aștepți ca tramvaiul sa treacă si te angajezi pe banda 2 pentru a putea vira la stânga. Daca nu este tramvai in apropiere,  te încadrezi din timp pe banda doi si virezi stânga.


Vlad 14
Vlad 14 24.03.2020 13:46
Buna ziua , am o intrbare.Trebuie neaparat sa am o scoala auto inainte sa dau la permis?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 24.03.2020 15:48

Da


Alexandra Doicaru
Alexandra Doicaru 26.02.2020 13:29
Bună ziua, m-am apucat sa învăț dupa "scoala rutieră " si pana ieri imi dădea explicații audio video iar acum nu îmi mai da, de ce ?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 29.02.2020 14:36

Contactati-ne prin messenger pe pagina noastra de Facebook ca sa va putem ajuta.


florin n
florin n 14.02.2020 13:48
Intersectie in T, eu merg inainte am cedeaza trecerea, cel din stanga merge inainte nu are nici un indicator, cel din dreapta merge inainte are cedeaza trecerea, cel din sens opus merge inainte nu are indicator, care si cui da prioritate ? Multumesc
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 15.02.2020 11:59

Cine are cedează trecerea da prioritate celorlalți. Ceilalți, care se presupune ca vin de pe drumul cu prioritate, vor avea prioritate fata de cei care au cedează trecerea dar își vor acorda prioritatea de dreapta intre ei daca își vor intersecta traiectoriile.


Codrin Trofin
Codrin Trofin 15.02.2020 14:23
daca ai masini care vin din fata, din stanga si din dreapta nu mai e intersectie in T. Situatie e destul de ciudata din ce prezinti tu aici, cei care au cedeaza trecerea trebuie sa acorde prioritate asta e logic, dar cei care vin de pe drumurile fara indicatoare ar trebui sa respecte indicatorul precedent in cazul in care acel indicator este unul de drum cu prioritate la stanga respectiv la dreapta.
florin n
florin n 15.02.2020 16:16
Este Intersectie in cruce, am gresit eu in enunt.cei care vin de pe drumurile fara indicatoare unul a avut cu 100 m inainte un sens giratoriu iar celalalt a avut cu 10 m inainte alta intersectie semaforizata.Este intersectia de la Kaufland Nicolina din Iași in caz de sunteti de prin zona
Bogdan
Bogdan 27.01.2020 12:38
Am si eu o intrebare si daca se poate sa.mi raspundeti . Ieseam de pe o straduta in drumul principal . Era o intersectie in T . Am vrut sa fac stanga iar pe partea cealalta era un domn parcat pe marginea drumului principal . M.am uitat stanga dreapta nu venea nimeni si m.am pus in miscare . Acesta cand a iesit din parcare nu s.a asigurat si a intrat in mine ... cine esre vinovatul in aceasta situatie . Eu consider ca sunt nevinovat deoarece eu eram deja in intersectie si dansul avea obligatia de a se asigura la efectuarea manevrei de iesire din parcare .
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 15.02.2020 12:01

Cel care a plecat de pe loc, pentru ca trebuia sa se asigure la reintrare in trafic.


Nicu
Nicu 11.01.2020 18:22
Buna seara. Daca fac stanga intr-o intersectie in forma de T venind de pe drumul fara prioritate, cand se considera ca am parasit intersectia? Si daca raspunsul dvs este argumentat de o lege/articol, care sunt acestea? Va multumesc.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 18.01.2020 11:30

OUG Articolul 616. intersecţie - orice încrucişare, joncţiune sau bifurcare de drumuri la nivel, inclusiv spaţiile formate de acestea;


Lasă un comentariu

CUPRINS
Capitolul 1 - partea 1 - Drumul public Capitolul 1 - partea 2 - Sensul și banda de circulație Capitolul 2 - partea 1 - Deplasarea vehiculelor pe drumul public Capitolul 2 - partea 2 - Circulația în intersecții Capitolul 3 - partea 1 - Semnalizarea rutieră și ordinea de prioritate Capitolul 3 - partea 2 - Semnalele polițistului rutier Capitolul 3 - partea 3 - Semnalele speciale de avertizare Capitolul 3 - partea 4 - Semnalizarea temporară Capitolul 3 - partea 5 - Semnalele luminoase sau sonore Capitolul 3 - partea 6 - Indicatoare rutiere Capitolul 3 - partea 7 - Marcaje rutiere Capitolul 4 - partea 1 - Drumul cu sens unic Capitolul 4 - partea 2 - Intersecția cu sens giratoriu Capitolul 4 - partea 3 - Autostrada Capitolul 4 - partea 4 - Zona rezidenţială şi pietonală Capitolul 5 - partea 1 - Prioritatea și acordarea priorității Capitolul 5 - partea 2 - Prioritatea de trecere - acordată prin indicatoare Capitolul 5 - partea 3 - Prioritatea de trecere - acordata prin lege Capitolul 5 - partea 4 - acordarea priorității Capitolul 5 - partea 5 - alte cazuri de acordare de prioritate Capitolul 6 - partea 1 - manevre - depășirea Capitolul 6 - partea 2 - manevre - oprirea și staționarea Capitolul 6 - partea 3 - manevre - oprirea interzisă Capitolul 6 - partea 4 - manevre - staționarea interzisă și parcarea Capitolul 6 - partea 5 - manevre - întoarcerea Capitolul 6 - partea 6 - manevre - mersul înapoi Capitolul 7 - partea 1 - locuri și situații speciale - trecerea la nivel cu calea ferată Capitolul 7 - partea 2 - trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere Capitolul 7 - partea 3 - trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere Capitolul 7 - partea 4 - trecerea pentru pietoni Capitolul 7 - partea 5 - drumul în curbă Capitolul 7 - partea 6 - drumul în rampă și în pantă Capitolul 8 - partea 1 - Permisul de conducere Capitolul 8 - partea 2 - Condiții obținere permis și echivalări Capitolul 8 - partea 3 - Viteza de deplasare Capitolul 8 - partea 4 - Starea tehnică a vehiculelor Capitolul 8 - partea 5 - Sistemul de iluminare și semnalizare luminoasă Capitolul 9 - partea 1 - Obligațiile conducătorilor auto la plecarea la traseu Capitolul 9 - partea 2 - Obligațiile conducătorilor auto în timpul deplasării Capitolul 9 - partea 3 - Obligațiile conducătorilor auto la transportul copiilor Capitolul 9 - partea 4 - Obligațiile conducătorilor auto în caz de accident Capitolul 9 - partea 5 - Obligațiile conducătorilor auto în caz de defecțiune tehnică Capitolul 9 - partea 6 - Obligațiile conducătorilor auto cu vechime mai mică de un an Capitolul 9 - partea 7 - Obligațiile conducătorilor auto de transport public de persoane Capitolul 9 - partea 8 - Obligațiile conducătorilor auto de transport de mărfuri Capitolul 9 - partea 9 - Obligațiile prorietarilor sau deținătorilor de vehicule Capitolul 9 - partea 10 - Obligațiile conducătorilor auto la remorcarea vehiculelor Capitolul 9 - partea 11 - Obligațiile conducătorilor de mopede și biciclete Capitolul 9 - partea 12 - Obligații și interziceri pietoni Capitolul 10 - partea 1 - Contravenții și infracțiuni Capitolul 10 - partea 2 - Infracțiuni - Conducerea unui vehicul neînmatriculat Capitolul 10 - partea 3 - Infracțiuni - Conducerea unui vehicul fără permis de conducere Capitolul 10 - partea 4 - Infracțiuni - Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe Capitolul 10 - partea 5 - Infracțiuni - Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia Capitolul 10 - partea 6 - Infracțiuni - diverse Capitolul 10 - partea 7 - Contravenții - introducere Capitolul 10 - partea 8 - Contravenții - clasa 1 Capitolul 10 - partea 9 - Contravenții - clasa 2 Capitolul 10 - partea 10 - Contravenții - clasa 3 Capitolul 10 - partea 11 - Contravenții - clasa 4 Capitolul 10 - partea 12 - Contravenții - clasa 5 Capitolul 10 - partea 13 - Alte sancțiuni Capitolul 10 - partea 14 - Reținerea certificatului de înmatriculare sau înregistrare Capitolul 10 - partea 15 - Confiscarea, imobilizarea și radierea din oficiu Capitolul 10 - partea 16 - Consumul de alcool și procedura de recoltare probe

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓