Braţul întins orizontal al polițistului rutier semnifică "oprire" pentru toţi participanţii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcţia intersectată de braţul întins, indiferent dacă acesta are sau nu si bastonul reflectorizant. Prin urmare, semnalul polițistului rutier semnifică oprire pentru participanții la trafic care circulă din fața acestuia.
Răspunsul corect este: C
(1) Semnalele poliţistului care dirijează circulaţia au următoarele semnificaţii:
a) braţul ridicat vertical semnifică "atenţie, oprire" pentru toţi participanţii la trafic care se apropie, cu excepţia conducătorilor de vehicule care nu ar mai putea opri în condiţii de siguranţă. Dacă semnalul este dat într-o intersecţie, aceasta nu impune oprirea conducătorilor de vehicule care se află deja angajaţi în traversare;
b) braţul sau braţele întinse orizontal semnifică "oprire" pentru toţi participanţii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcţia sau direcţiile intersectate de braţul sau braţele întinse. După ce a dat acest semnal, poliţistul poate cobori braţul sau braţele, poziţia să însemnând, de asemenea, "oprire" pentru participanţii la trafic care vin din faţă ori din spate;
c) balansarea, pe timp de noapte, în plan vertical, a unui dispozitiv cu lumină roşie ori a bastonului fluorescent-reflectorizant semnifică "oprire" pentru participanţii la trafic spre care este îndreptat;
d) balansarea pe verticală a braţului, având palma orientată către sol, semnifică reducerea vitezei;
e) rotirea vioaie a braţului semnifică mărirea vitezei de deplasare a vehiculelor sau grăbirea traversării drumului de către pietoni.
Dupa ce primesti dosarul de la scoala de soferi poti sa te programezi pentru inregistrare dosar.
Depinde pentru fiecare judet in parte cand gasesti loc liber (depinde de numarul candidatilor si al examinatorilor)
In majoritatea judetelor ai nevoie de programare, depinde cand gasesti loc liber
Ia legatura cu instructorul tau, el stie cel mai bine cum este la el in judet
În ceea ce privește activitatea de examinare –preconizăm reluarea acesteia la începutul lunii iunie – în doua etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție si distanțare sociala în vederea limitării răspândirii coronavirusului.
Prima etapă – examinarea la proba practica pentru cei declarați admis la proba teoretică și programați la proba practică pe durata instituirii stării de urgență (cu prioritate pentru candidați afectați de masurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente in perioada imediat următoare).
În vederea programării candidaților aflați în această situație sunt analizate doua posibilități:
- Programarea din oficiu cu informarea acestora – în ordinea programărilor anterioare,
- Programarea prin intermediul școlilor de șoferi pe platforma online dedicată – cu informarea candidatului.
În a doua etapă –reluarea activității de examinare – proba teoretică la aproximativ 2 săptămâni, în funcție de volumul solicitărilor pentru proba practică.
Recomandam ca sa se faca toti cei 4 pasi de invatare
De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:
Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓
Pentru a te autentifica cu Facebook ↓
Autentifică-te cu FacebookAi deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓