Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)  -  
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 279 din 1192

Conducătorul de autovehicul poate efectua depășirea pe partea dreaptă a autovehiculului al cărui conducător a semnalizat intenția schimbării direcției de mers spre stânga?

A da, dacă vehiculul din față s-a angajat corespunzător părăsirii sensului de mers;
B da, dacă s-a creat spațiu suficient pentru această manevră;
C nu.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Depășirea se efectuează, de regulă, pe partea stângă a vehiculului depășit, dar în situația în care un vehicul a semnalizat intenția și s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers spre stânga, acesta se depășește pe partea dreaptă. Această manevră de depășire pe partea dreaptă se va efectua doar dacă există spațiu suficient pentru această manevră.

Trebuie să reținem că nu ne este permisă depășirea dacă nu s-a creat spațiu suficient pentru depășire. De exemplu, nu este permisă depășirea atunci când în lipsa spațiului necesar pentru efectuarea manevrei se circulă pe trotuar, chiar și atunci când vehiculul urcă doar parțial pe trotuar.

Răspunsul corect este: A și B


Recomandări:
Reguli privind efectuarea manevrei de depășire - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Depășirea

Articole de referință (legislație 2023)

OUG* - Articolul 45

[...]
(5) Depăşirea se efectuează numai pe partea stângă a vehiculului depăşit. Tramvaiul sau vehiculul al cărui conducător a semnalizat intenţia şi s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers spre stânga se depăşeşte prin partea dreapta.
[...]


* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

27 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.