Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1183)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 399 din 1183

La întâlnirea indicatorului aveţi obligaţia:

A de a circula cu atenţie, deoarece urmează o curbă la stânga;
B de a schimba obligatoriu direcţia de mers spre stânga;
C de a reduce viteza, deoarece urmează o intersecţie periculoasă.

Explicație video (actualizată 2022)

Explicație (actualizată 2022)

În situația dată întâlniți indicatorul “Curbă la stânga”, și vă avertizează ca urmează o curbă spre stânga. La întâlnirea indicatorului, reducerea vitezei nu este obligatorie dar conducătorului de vehicul îi este recomandat să reducă viteza și să circule cu prudență. În curbele lipsite de vizibilitate, toate manevrele (depășirea, oprirea, staționarea, mersul înapoi și întoarcerea) sunt interzise.

Reducerea vitezei de deplasare este obligatorie doar în curbele deosebit de periculoase (acolo unde se găsesc instalate „panourile succesive pentru curbele deosebit de periculoase” și/sau indicatorul „Curbă deosebit de periculoasă”) sau în cele în care vizibilitatea este redusă sub 50 de metri.

Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu viteza de deplasare --> Codul Rutier - Viteza de deplasare

Articole de referință (legislație 2022)

Regulament - Articolul 123

Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteza care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, în următoarele situaţii:
a) la trecerea prin intersecţiile cu circulaţie nedirijată;
b) în curbe deosebit de periculoase semnalizate ca atare sau în care vizibilitatea este mai mica de 50 m;
c) la trecerea pe lângă grupuri organizate, coloane militare sau cortegii, indiferent dacă acestea se află în mers sau staţionează pe partea carosabilă a drumurilor cu o singură bandă de circulaţie pe sens;
d) ...

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

4 Comentarii Lasă un comentariu


Diaconu Loredana
Diaconu Loredana 25.05.2022 10:55
Bună ziua, am făcut dela întrebări generale 1183 toate întrebările și am avut greșelii.. Doar 17 întrebări greșite... Chestionarele cele 45 le fac cu 25/26...la Generează chestioanare.. La fel tot cu 25/26..ce șanse am la sala?!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 25.05.2022 14:59

Daca ai facut mediul de invatare cu putine greseli (sub 50) iar chestionarele le faci cu 25-26 de puncte, ai toate sansele sa promovezi examenul teoretic.Baci Lavinia
Baci Lavinia 19.01.2019 10:34
Bună ziua, am făcut mediul de învățare și iau chestionarele cu 25/26, însă am văzut pe alte site-uri întrebări pe care nu le-am mai întâlnit, în special despre mecanică și am intrat puțin în panică, pentru că luni dau sala și nu aș vrea să-mi pice așa ceva. Aveți idee de ce am întâlnit și alte întrebări?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.01.2019 18:15

Nu mai sunt alte intrebari in afara de cele pe care le gasesti pe site.Intrebarile de aici sunt exact cele de la DRPCIV, adica cele de la examen. Ca sa te convingi uite aici un video demonstrativUrmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓