Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 472 din 1192

Sfârşitul zonei în care oprirea a fost interzisă este anunţată de:

A ambele indicatoare;
B indicatorul 1;
C indicatorul 2, însoţit de panoul adiţional.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A  și  B 

Indicatorul 1 se numește "Sfârșitul tuturor restricțiilor" și se montează după cel puțin două restricții de tipul: "Depășirea interzisă", "Limitare de viteza", "Întoarcerea interzisă", "Interzis autovehiculelor de a circula fără a menține între ele un interval de ...m" sau "Claxonarea interzisă" pe care le anulează, sau când pentru acea restricție nu există un indicator specific. Acest indicator nu anunță sfârşitul zonei în care oprirea sau staționarea au fost interzise.


Pentru varianta  C 

Oprirea voluntară a vehiculelor este interzisă în zona de acţiune a indicatorului "Oprirea interzisă". În cazul în care este instalat singur, oprirea este interzisă din dreptul lui și până la colțul primei intersecții, indiferent de lungimea sectorului. Acesta poate fi însoțit și de panouri adiționale, panoul aditional „Săgeată cu vârful în sus” indică începutul zonei de acțiune, panoul adițional „Sageată cu două vârfuri, unul în sus și altul în jos” înseamnă confirmarea zonei de acțiune iar panoul adițional „Sageată cu vârful în jos” semnifică sfârșitul zonei de acțiune a indicatorului. Indicatorul mai poate fi însoțit și de panoul adițional „Sageată cu vârful în sus” care semnifică începutul zonei de acțiune și distanța de acțiune a indicatorului, exprimată în metri.

Prin urmare, sfărșitul zonei în care oprirea a fost interzisă este anunțat de indicatorul numărul doi, însoțit de panoul adițional "Săgeată cu vârful în jos". De exmplu, dacă oprirea se face înainte de locul în care este instalat indicatorul 2, manevra este neregulamentara. Dar dacă oprirea se face după locul în care este instalat indicatorul 2, manevra este regulamentară.


Răspunsul corect este: C

Găsiți aici explicația completă a indicatorului --> Sfârșitul tuturor restricțiilor
Găsiți aici explicația completă a indicatorului --> Oprirea interzisă
Găsiți aici lecție video cu Indicatoare rutire -->  Indicatoare rutire
Găsiți aici lecție video cu situațiile de oprire interzisă --> Codul Rutier - Oprirea interzisă

Articole de referință (legislație 2023)

Regulament - Articolul 66

(6) Semnificaţia indicatoarelor de interzicere sau de restricţie începe din dreptul acestora. În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică reglementarea ori a unor indicatoare care să anunţe sfârşitul interdicţiei sau al restricţiei, semnificaţia acestor indicatoare încetează în intersecţia cea mai apropiată. Când indicatoarele de interzicere sau restricţie sunt instalate împreună cu indicatorul ce anunţă intrarea într-o localitate, semnificaţia lor este valabilă pe drumul respectiv până la întâlnirea indicatorului "Ieşire din localitate", cu excepţia locurilor unde alte indicatoare dispun altfel.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

22 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

© 2023 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓