Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1183)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 350 din 1183

Când semaforul este însoţit de lumina intermitentă de culoare verde, sub forma unei săgeţi pe fond negru către dreapta, aveţi următoarea obligaţie:

A niciuna, indicatorul fiind de informare;
B niciuna, întrucât indicatorul nu vi se adresează;
C permite trecerea numai în direcţia indicată, oricare ar fi în acel moment semnalul în funcţiune al semaforului.

Explicație video (actualizată 2022)

Explicație (actualizată 2022)

Când un semafor cu trei culori are o lumină verde intermitentă suplimentară, montată la același nivel cu lumina verde normală a semaforului, sub forma unei săgeți verzi pe fond negru, cu vârful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifică permisiunea pentru vehicule de a-și continua drumul în direcția indicată de săgeată, indiferent de culoarea semaforului electric, cu condiția acordării priorității de trecere vehiculelor și pietonilor care au drept de circulație.

Trebuie să știm că acest semnal verde intermitent suplimentar de forma unei săgeți verzi pe fond negru NU crează obligația de a circula pe direcția indicată, acesta nu obligă la a face ceva ci permite să se facă ceva. De exemplu pe un drum cu două sau mai multe benzi, unde semaforul este pe culoarea roșie, dacă un vehicul este încadrat pe prima bandă dorind să meargă pe direcția înainte, iar pe acea bandă marcajul aplicat permite să se circule la dreapta dar și înainte, acesta nu este obligat să vireze la dreapta pentru a elibera direcția celor ce vor să vireze la dreapta pe semnalul verde intermitent. Dar în cazul în care marcajul de pe acea bandă permite doar virajul la dreapta, acesta este obligat prin marcaj să vireze la dreapta și să circule pe această direcție pentru a elibera calea celor ce vor să vireze la dreapta pe semnalul verde intermitent.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu semnalele luminoase sau sonore --> Codul Rutier - Semnalele luminoase sau sonore

Articole de referință (legislație 2022)

OUG - Articolul 59

(4) Când un semafor cu trei culori are o lumina verde intermitentă suplimentara, montată la acelaşi nivel cu lumina verde normală a semaforului, sub forma unei săgeţi verzi pe fond negru, cu vârful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifica permisiunea pentru vehicule de a-şi continua drumul în direcţia indicată de săgeata, indiferent de culoarea semaforului electric, cu condiţia acordării priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor care au drept de circulaţie.

Regulament - Articolul 51

(1) Semnalul de culoare verde permite trecerea.
(2) Când semaforul este însoţit de una sau mai multe lămpi care emit lumină intermitentă de culoare verde sub forma uneia sau unor săgeţi pe fond negru către dreapta, acestea permit trecerea numai în direcţia indicată, oricare ar fi în acel moment semnalul în funcţiune al semaforului.

Regulament - Articolul 133

În cazul prevăzut la art. 51 alin. (2), conducătorii vehiculelor sunt obligați să acorde prioritate de trecere participanților la trafic cu care se intersectează și care circulă conform semnificației culorii semaforului care li se adresează.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

42 Comentarii Lasă un comentariu


Mirabela Gheorghe
Mirabela Gheorghe 19.04.2022 19:57
Mulțumesc, Scoala Rutiera, admis cu 24
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 20.04.2022 15:04

Cu placere, felicitari!Mad Brawl
Mad Brawl 16.02.2022 20:09
Dacă un drum nu are marcaje (nici ax, nici săgeți, nici indicatoare pentru direcție), dar “se știe” că partea din dreapta a drumului este exclusiv pentru încadrare la dreapta, și partea dinspre mijlocul drumului (teoretica bandă a doua) pentru mers înainte, pot fi depunctat de examinator pentru încadrare greșită dacă merg înainte de pe prima bandă?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.02.2022 08:14

Cornel Mitrana
Cornel Mitrana 10.02.2022 19:34
Daca am la mediul de invatare 35 de intrebari gresite din toate intrebarile am sanse sa admit?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.02.2022 17:25

Daca ai facut mediul de invatare cu putine greseli (sub 50) iar chestionarele le faci cu 25-26 de puncte, ai toate sansele sa promovezi examenul teoretic.Razvan Rus
Razvan Rus 29.09.2021 20:14
Admis 25 Satu Mare , un site de mare ajutor. Am facut o data legislatia , mediul de invatare si apoi chestionare nelimitat. Multumim pentru munca depusa si pentru ajutorul acordat noua.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 30.09.2021 15:04

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.Samuel Butnariu
Samuel Butnariu 01.04.2021 21:48
Desi in explicatie scrie ca nu suntem obligati sa urmam sageata decat daca avem marcaj, totusi varianta c contine cuvantul numai. Asta inseamna obligatie, desi in intrebare nu se specifica ca avem marcaj. Am inteles eu gresit sau raspunsul corect ar trebui sa fie a?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 03.04.2021 07:38

Când un semafor cu trei culori are o lumină verde intermitentă suplimentară, montată la același nivel cu lumina verde normală a semaforului, sub forma unei săgeți verzi pe fond negru, cu vârful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifică permisiunea pentru vehicule de a-și continua drumul în direcția indicată de săgeată, indiferent de culoarea semaforului electric, cu condiția acordării priorității de trecere vehiculelor și pietonilor care au drept de circulație.Trebuie să știm că acest semnal verde intermitent suplimentar de forma unei săgeți verzi pe fond negru NU crează obligația de a circula pe direcția indicată, acesta nu obligă la a face ceva ci permite să se facă ceva. De exemplu pe un drum cu două sau mai multe benzi, unde semaforul este pe culoarea roșie, dacă un vehicul este încadrat pe prima bandă dorind să meargă pe direcția înainte, iar pe acea bandă marcajul aplicat permite să se circule la dreapta dar și înainte,


Adelina
Adelina 17.09.2021 05:26
Nu ati înțeles greșit. Din păcate, întrebarea este formulata de asa natură încât nu are logică dacă ii alături răspunsul și încerci sa alcătuiești o fraza coerenta, deoarece o data se vorbește de obligatie și apoi de permisiune.

Fără intenția de a jigni pe cineva, este doar un feedback, iar din punctul meu de vedere ar fi avut mai multa logica dacă ar fi fost formulata asemănător exemplelor de mai jos:

''Când un semafor care indica lumina de culoare roșie este însoţit de lumina intermitentă de culoare verde, sub forma unei săgeţi pe fond negru către dreapta, aveţi permisiunea de trecere doar în următoarea situatie:
' Atunci când doriți să vă continuați traseul in direcţia indicată de semnalul verde intermitent al semaforului.

Sau dacă se păstrează cuvântul' obligatie':

Când semaforul este însoţit de lumina intermitentă de culoare verde, sub forma unei săgeţi pe fond negru către dreapta, aveţi următoarea obligaţie:

'De a respecta semnificația data de lumina intermitentă de culoare verde indicată de sageata pe fond negru, care va permite continuarea traseului, în cazul în care doriți sa virați la dreapta.'

Va mulțumesc pentru informațiile utile și pentru chestionarele dumneavoastră care sunt de mare ajutor și va doresc mult succes în continuare atât dvs. cât și utilizatorilor dvs.!

Adelina
Adelina 17.09.2021 05:52
P. S. : Sau poate o fotografie din care sa reiese ca marcajul de pe banda pe care este încadrat autoturismul, îl obliga pe acesta sa vireze la dreapta, fiind obligat sa respecte indicațiile semaforului intermitent..

7 Robert
7 Robert 22.03.2021 15:39
Toti cei care vor sa dea sala, dupa ce parcurgeti legislatia, pentru reusita maxima faceti mediul de invatare! E ft util, iar apoi va bagati la chestionare cu incredere!
Am luat cu 25 azi, multumesc mult scoala rutiera:*
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 22.03.2021 16:55

Cu placere, felicitari!Andreea Ioana
Andreea Ioana 20.11.2020 16:15
❤️ 25/26- multumesc scoala rutiera!!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 20.11.2020 16:20

Cu placere, felicitari!Rebeca Popa
Rebeca Popa 15.10.2020 13:34
Un site foarte bun și eficient! Mulțumesc! Admis azi 25/26!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 15.10.2020 15:44

Cu placere, felicitari!Madularu Gabriel Robert
Madularu Gabriel Robert 12.10.2020 18:54
Buna seara. Am si eu o nelamurire.La iesirea din Mc Donald din Militari Bucuresti sunt doua semafoare stanga dreapta .Cel dindreapta are si lumina verde intermitenta pt virare la dreapta.Pe acea banda au voie numai auto care vireaza la dreapta?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 13.10.2020 11:50

Daca pe carosabil este un marcaj (sau deasupra benzii este un indicator) care sa oblige doar la deplasarea către dreapta, este interzis celor care merg înainte sa ocupe acea banda. Daca marcajul (indicatorul) este unul care obliga înainte sau la dreapta, atunci acea banda poate fi folosita si de către cei care merg pe direcția înainte. Acel semafor permite deplasarea spre dreapta (cu acordarea de prioritate celor care au acest drept) dar nu obliga la efectuarea acestei manevre.Ildiko Czokos
Ildiko Czokos 31.07.2020 13:34
Unde pot gasi resetul la mediul de invatare?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 31.07.2020 14:59

In contul tau de utilizatorIldiko Czokos
Ildiko Czokos 30.07.2020 13:32
Buna ziua! Dece nu se poate de exemplu daca invati la mediu de invatare capitolul indicatoare si marcaje sa iau incodata ? dece numa o data pot sa il fac ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 30.07.2020 15:56

Poti sa resetezi din contul tau de utilizator.


Ildiko Czokos
Ildiko Czokos 31.07.2020 13:32
Cum sau unde pot gasi resetul?

Jack M
Jack M 15.07.2020 07:54
Bună ziua.La răspunsul acordat mai sus lui Diaconu Eusebiu - cum adică dacă semaforul principal e roșu, cel din sens opus care face stânga va avea prioritate? Multumesc.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 19.07.2020 10:05

Atunci cand tu ai roșu la semafor dar si verde intermitent către dreapta, cei din sens opus care vor sa facă stânga pot avea semafor special pentru viraj la stânga si care este verde. In acest caz cel din sens opus va avea prioritate fata de tine care virezi la dreapta pe verde intermitent.Ady
Ady 08.07.2020 12:26
Buna ziua! Daca semnalul semaforului verde intermitent la dreapta este defect, se respecta semaforul principal?

Ce facem daca semaforul principal are rosu si cel de verde intermitent este defect si noi vrem sa mergem la dreapta unde inainte semnalul verde intermitent functiona?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 11.07.2020 10:28

Vei respecta semaforul principal.Diaconu Eusebiu
Diaconu Eusebiu 18.06.2020 05:09
Pe banda 1 obligatoriu spre dreapta este montat intermitentul ( care este in permanenta verde, nu se stinge). Pe banda 2, inainte si stanga, este semaforul principal . Cand semaforul principal este verde si doresc sa virez la dreapta ( intermitentul nu se stinge) iar din sens opus cineva face stanga cu verde, care este ordinea? Din moment ce unele intermitente nu se sting cand semaforul principal este verde, apar confuzii.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.07.2020 10:24

Daca semaforul principal este verde, cel din sens opus îți va acorda prioritate ție, cel care ai deja verde principal si verde intermitent către dreapta (in acest caz verdele intermitent către dreapta este anulat de verdele principal). Daca semaforul principal este roșu, cel din sens opus care face stânga va avea prioritate. Cam așa trebuie sa stea lucrurile pe scurt.Citește cu atenție aceste articole.Articolul 59

(4) Când un semafor cu trei culori are o lumina verde intermitentă suplimentara, montată la acelaşi nivel cu lumina verde normală a semaforului, sub forma unei săgeți verzi pe fond negru, cu vârful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifica permisiunea pentru vehicule de a-şi continua drumul în direcţia indicată de săgeata, indiferent de culoarea semaforului electric, cu condiția acordării priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor care au drept de circulație.Articolul 51

(2) Când semaforul este însoţit de una sau mai multe lămpi care emit lumină intermitentă de culoare verde sub forma uneia sau unor săgeţi pe fond negru către dreapta, acestea permit trecerea numai în direcţia indicată, oricare ar fi în acel moment semnalul în funcţiune al semaforului.Articolul 133

În cazul prevăzut la art. 51 alin. (2), conducătorii vehiculelor sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere participanţilor la trafic cu care se intersectează şi care circulă conform semnificaţiei culorii semaforului care li se adresează.Alex Diaconu
Alex Diaconu 20.10.2019 20:56
Bun site ul
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.07.2020 10:25

Ne bucurăm că vă putem ajuta.


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓