Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 350 din 1183

Când semaforul este însoţit de lumina intermitentă de culoare verde, sub forma unei săgeţi pe fond negru către dreapta, aveţi următoarea obligaţie:


A niciuna, indicatorul fiind de informare;
B niciuna, întrucât indicatorul nu vi se adresează;
C permite trecerea numai în direcţia indicată, oricare ar fi în acel moment semnalul în funcţiune al semaforului.

Explicație video (actualizată 2020)

Explicație întrebare (actualizată 2020)

Când un semafor cu trei culori are o lumină verde intermitentă suplimentară, montată la același nivel cu lumina verde normală a semaforului, sub forma unei săgeți verzi pe fond negru, cu vârful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifică permisiunea pentru vehicule de a-și continua drumul în direcția indicată de săgeată, indiferent de culoarea semaforului electric, cu condiția acordării priorității de trecere vehiculelor și pietonilor care au drept de circulație.

Trebuie să știm că acest semnal verde intermitent suplimentar de forma unei săgeți verzi pe fond negru NU crează obligația de a circula pe direcția indicată, acesta nu obligă la a face ceva ci permite să se facă ceva. De exemplu pe un drum cu două sau mai multe benzi, unde semaforul este pe culoarea roșie, dacă un vehicul este încadrat pe prima bandă dorind să meargă pe direcția înainte, iar pe acea bandă marcajul aplicat permite să se circule la dreapta dar și înainte, acesta nu este obligat să vireze la dreapta pentru a elibera direcția celor ce vor să vireze la dreapta pe semnalul verde intermitent. Dar în cazul în care marcajul de pe acea bandă permite doar virajul la dreapta, acesta este obligat prin marcaj să vireze la dreapta și să circule pe această direcție pentru a elibera calea celor ce vor să vireze la dreapta pe semnalul verde intermitent.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu semnalele luminoase sau sonore --> Codul Rutier - Semnalele luminoase sau sonore

Articole de referință (actualizate 2020)

Regulament - Articolul 51

(1) Semnalul de culoare verde permite trecerea.
(2) Când semaforul este însoţit de una sau mai multe lămpi care emit lumină intermitentă de culoare verde sub forma uneia sau unor săgeţi pe fond negru către dreapta, acestea permit trecerea numai în direcţia indicată, oricare ar fi în acel moment semnalul în funcţiune al semaforului.

Regulament - Articolul 59

(4) Când un semafor cu trei culori are o lumina verde intermitentă suplimentara, montată la acelaşi nivel cu lumina verde normală a semaforului, sub forma unei săgeţi verzi pe fond negru, cu vârful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifica permisiunea pentru vehicule de a-şi continua drumul în direcţia indicată de săgeata, indiferent de culoarea semaforului electric, cu condiţia acordării priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor care au drept de circulaţie.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

22 Comentarii Lasă un comentariu

Ildiko Czokos
Ildiko Czokos 31.07.2020 13:34
Unde pot gasi resetul la mediul de invatare?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 31.07.2020 14:59

In contul tau de utilizator


Ildiko Czokos
Ildiko Czokos 30.07.2020 13:32
Buna ziua! Dece nu se poate de exemplu daca invati la mediu de invatare capitolul indicatoare si marcaje sa iau incodata ? dece numa o data pot sa il fac ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 30.07.2020 15:56

Poti sa resetezi din contul tau de utilizator.


Ildiko Czokos
Ildiko Czokos 31.07.2020 13:32
Cum sau unde pot gasi resetul?
Jack M
Jack M 15.07.2020 07:54
Bună ziua.La răspunsul acordat mai sus lui Diaconu Eusebiu - cum adică dacă semaforul principal e roșu, cel din sens opus care face stânga va avea prioritate? Multumesc.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 19.07.2020 10:05

Atunci cand tu ai roșu la semafor dar si verde intermitent către dreapta, cei din sens opus care vor sa facă stânga pot avea semafor special pentru viraj la stânga si care este verde. In acest caz cel din sens opus va avea prioritate fata de tine care virezi la dreapta pe verde intermitent.


Ady
Ady 08.07.2020 12:26
Buna ziua! Daca semnalul semaforului verde intermitent la dreapta este defect, se respecta semaforul principal?

Ce facem daca semaforul principal are rosu si cel de verde intermitent este defect si noi vrem sa mergem la dreapta unde inainte semnalul verde intermitent functiona?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 11.07.2020 10:28

Vei respecta semaforul principal.


Diaconu Eusebiu
Diaconu Eusebiu 18.06.2020 05:09
Pe banda 1 obligatoriu spre dreapta este montat intermitentul ( care este in permanenta verde, nu se stinge). Pe banda 2, inainte si stanga, este semaforul principal . Cand semaforul principal este verde si doresc sa virez la dreapta ( intermitentul nu se stinge) iar din sens opus cineva face stanga cu verde, care este ordinea? Din moment ce unele intermitente nu se sting cand semaforul principal este verde, apar confuzii.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.07.2020 10:24

Daca semaforul principal este verde, cel din sens opus îți va acorda prioritate ție, cel care ai deja verde principal si verde intermitent către dreapta (in acest caz verdele intermitent către dreapta este anulat de verdele principal). Daca semaforul principal este roșu, cel din sens opus care face stânga va avea prioritate. Cam așa trebuie sa stea lucrurile pe scurt.Citește cu atenție aceste articole.Articolul 59

(4) Când un semafor cu trei culori are o lumina verde intermitentă suplimentara, montată la acelaşi nivel cu lumina verde normală a semaforului, sub forma unei săgeți verzi pe fond negru, cu vârful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifica permisiunea pentru vehicule de a-şi continua drumul în direcţia indicată de săgeata, indiferent de culoarea semaforului electric, cu condiția acordării priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor care au drept de circulație.Articolul 51

(2) Când semaforul este însoţit de una sau mai multe lămpi care emit lumină intermitentă de culoare verde sub forma uneia sau unor săgeţi pe fond negru către dreapta, acestea permit trecerea numai în direcţia indicată, oricare ar fi în acel moment semnalul în funcţiune al semaforului.Articolul 133

În cazul prevăzut la art. 51 alin. (2), conducătorii vehiculelor sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere participanţilor la trafic cu care se intersectează şi care circulă conform semnificaţiei culorii semaforului care li se adresează.


Alex Diaconu
Alex Diaconu 20.10.2019 20:56
Bun site ul
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.07.2020 10:25

Ne bucurăm că vă putem ajuta.


Ionela Bogdan
Ionela Bogdan 19.07.2019 06:15
Am intrebare: daca vreau sa virez la dreapta si am semnalul rosie normal dar cu sageata in dreapta si un semnal verde intermitent spre dreapta, cum trebuie sa procedez?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 06.08.2019 18:54

Vezi explicația text si video de mai sus, Explica exact ceea ce cauți tu.


Valentina Milea
Valentina Milea 07.06.2019 06:34
Am dat ieri sala si am luat cu 26 de puncte! Am învățat doar de aici, întrebarile au fost la fel la examen! Multumesc Școala rutieră! Respect pentru munca depusă!
Acum ma pregatesc pentru traseu; Câteva sfaturi pentru pentru a trece cu bine de aceasta probă, mult mai grea, dupa parerea mea!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.06.2019 10:59

Cu placere, felicitari!Incearca sa ai cat mai putine emotii si o sa fie bine.


Mihai Palade
Mihai Palade 23.02.2020 15:09
Ai facut toți pasi de învățare
DIMITRIE TOMOSOIU
DIMITRIE TOMOSOIU 08.01.2019 10:31
Intrebare scurta: aceste 1183 de intrebari se repeta, sau sunt toate diferite?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.01.2019 16:44

 Intrebarile nu se repeta, nu o sa gasesti 2 intrebari cu aceleasi variante de raspuns.


Florin Florin
Florin Florin 12.11.2018 17:37
Ce se intampla intr-o intersectie semaforizata si eu vreau sa fac dreapta, am verde intermitent pozitionat la nivelul culorii verzi a semaforului si semaforul este verde, si cei de pe contrasens au la fel culoarea verde la semafor? Trebuie sa dau prioritate celor de pe contrasens daca vor sa faca si ei stanga sau am eu prioritate?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 14.11.2018 14:48

Daca tu ai verde (verde plin, nu cel cu sageata verde la dreapta) vei avea prioritata fata de cei din sens opus care fac stanga, adica in aceeasi directie cu tine. Semafosul cu sageata verde intermitent isi intra in drepturi doar cand semaforul pe care este instalat are culoarea rosie.


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓