Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 543 din 1183

Care dintre autoturisme s-a încadrat corect pentru a schimba direcţia de mers?


A autoturismul roşu;
B autoturismul albastru;
C ambele autoturisme.

Explicație video (actualizată 2021)

Explicație întrebare (actualizată 2021)

În intrsecțiile prin care circulă și tramvaie sunteți obligat să lăsați liber traseul tramvaiului. În această situație autoturismul roșu nu s-a încadrat corect deoarece se află pe șinele de tramvai, nelăsând liber traseul acestuia. Autoturismul albastru s-a încadrat corespunzător pentru schimbarea direcției de mers către stânga.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu curculația în intersecții --> Codul Rutier - Circulația în intersecții

Articole de referință (actualizate 2021)

Regulament - Articolul 107

(3) Dacă în intersecţie circulă şi tramvaie, iar spaţiul dintre şina din dreapta şi trotuar nu permite circulaţia pe două sau mai multe rânduri, toţi conducătorii de vehicule, indiferent de direcţia de deplasare, vor circula pe un singur rând, lăsând liber traseul tramvaiului.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

8 Comentarii Lasă un comentariu

Ada Ciortea
Ada Ciortea 23.08.2020 06:13
Eu tot nu inteleg sorry... in articol scrie ca se va lasa libera sina daca drumul nu permite circulatia pe 2 benzi, deci daca drumul permite ca in imaginea de mai sus, nu mai tb lasata libera sina? Eu asa inteleg.. oricum nu inteleg care a fost intentia legiuitorului cu articolul asta... ai mai mult spatiu pe drum deci e ok sa stai pe sina de tramvai?! Altfel nu...
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 24.08.2020 12:20

Din articolul de lege trebuie sa se înțeleagă ca ne aflam la o intersecție și, daca lățimea sensului de mers (intre șina din dreapta si bordura) nu permite sa se circule pe doua sau mai multe rânduri, se va circula doar pe un singur rând, in ideea de a nu se ocupa calea tramvaiului. Deci, calea tramvaiului nu trebuie ocupata in apropierea intersecțiilor sau in intersecții si trebuie sa te încadrezi pe un singur rând daca nu au loc doua rânduri de mașini, ca sa nu stea al doilea rând de mașini pe calea tramvaiului.


Danut Popa
Danut Popa 23.05.2019 06:00
Învatati cu incredere de pe acest site.eu am facut mediul de invatare .iar cand am facut teste pe site drpciv am gasit aceleasi intrebari.FELICITARI CELOR CARE AU FACUT SITE !PENTRU AI AJUTA PE CEI CARE DORESC SA OBTINA PERMISUL.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 23.05.2019 16:38

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.


iulianavld@yahoo.com
iulianavld@yahoo.com 04.08.2018 16:02
Am inteles! Multumesc pentru explicatie!
iulianavld@yahoo.com
iulianavld@yahoo.com 04.08.2018 09:13
In imagine spre deosebire de video, par a fi 2 benzi pe sensul de mers, iar a treia ar fi linia tramvaiului. Stiam ca se poate utiliza linia tramvaiului in aceasta situatie cu conditia de a nu stanjeni circulatia tramvaiului. Care este diferenta intre situatia aceasta si cea din intrebare?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 04.08.2018 14:28

Citeste articolul de lege de mai sus. Ceea ce spui tu este valabil pe tot traseul liniei de tramvai, dar fara intersectii. Intersectiile intra sub alta regula, cea din articolul de mai sus.


Ionuț-Constantin Mocanu
Ionuț-Constantin Mocanu 15.02.2019 13:03
Da... pe asta m-am bazat și eu

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓