Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 374 din 1200

Ce deprindere greşită a conducătorului auto determină frecvent defectarea ambreiajului?

A coborârea pantelor cu motorul oprit sau aducerea schimbătorului de viteze în punctul mort;
B rularea cu jocuri mari la pedala de ambreiaj sau la mecanismul de direcţie;
C aşteptarea la semafor având pedala de ambreiaj apăsată.

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

Este interzis prin regulament coborârea pantelor cu motorul oprit sau aducerea schimbătorului de viteze în punctul mort. În schimb, se recomandă ca la coborârea pantelor să se utilizeze frâna de motor, adica introducerea schimbătorului de viteze intr-o treaptă de viteză, de regulă, inferioară treptei necesare în momentul respectiv. Astfel nu veți suprasolicita frâna de serviciu (frâna de picior). Utilizarea îndelungată a frânei de serviciu duce la supraîncalzirea discurilor si a plăcuțelor de frână, fapt care conduce și la încălzirea excesivă a lichidului de frână. Dacă lichidul de frână ajunge la punctul de fierbere, vor apărea bule de aer în lichid și forța de frânare va scădea foarte mult.


Pentru varianta  B 

Rularea cu jocuri mari la pedala de ambreiaj ne sugerează că defecțiunea deja a apărut, iar cauza poate fi chiar aşteptarea la semafor având pedala de ambreiaj apăsată.

Rularea cu jocuri mari la mecanismul de direcţie este interzisă prin regulament. Pentru această faptă se reține certificatul de înmatriculare sau înregistrare.


Pentru varianta  C 

Dacă se ține apăsată pedala de ambreiaj atunci când nu este necesar, arcurile de presiune care împing placa de presiune pe discul de ambreiaj vor fi menținute în tensiune inutil în acea perioadă de timp. În timp, aceasta duce la slabirea arcurilor de compresie și ambreiajul va începe să patineze, adică se va defecta. Prin urmare, deprinderea greşită a conducătorului auto, care determină defectarea frecventă a ambreiajului, este sprijinirea piciorului pe pedala de ambreiaj în timpul deplasării autovehiculului sau aşteptarea la semafor având pedala de ambreiaj apăsată.


Răspunsul corect este: C

Articole de referință (legislație 2024)

Pentru varianta  A 

Regulament - Articolul 147

Se interzice conducătorului de autovehicul sau de tramvai:
13. să lase liber în timpul mersului volanul, ghidonul sau maneta de comandă, să oprească motorul ori să decupleze transmisia în timpul mersului;


Pentru varianta  B 

OUG - Articolul 112

(1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:
g) mecanismul de direcţie prezintă uzuri peste limitele admise;

 


Pentru varianta  C 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

15 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.