Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 480 din 1183

Unde se întâlneşte acest indicator?


A în zonele de deal şi de munte;
B la începutul sectoarelor de drum acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei;
C pe toate drumurile lunecoase.

Explicație întrebare (actualizată 2020)

Indicatorul se numește "Lanțuri pentru zăpadă", acest indicator se întâlneşte la începutul sectoarelor de drum acoperit de zăpadă, gheaţă sau polei și se adresează, doar pe timp de iarnă, conducătorilor de autovehicule cu masa totală maximă autorizată peste 3,5 tone. În cazurile în care partea carosabilă este acoperită de zăpadă (gheață sau polei), circulația autovehiculelor este permisă doar dacă acestea sunt echipate cu lanțuri pentru zăpadă.

Trebuie să ținem cont că în legislația rutieră s-a introdus un articol (OUG - Articolul 112, Alin. 1, lit. h) care obligă conducătorii autovehiculele cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone la dotarea cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau, în lipsa anvelopelor de iarnă, lanţuri ori alte echipamente antiderapante certificate. Este important să reținem că acest articol de lege iți lasă, la alegere, două variante, fie anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune, fie lanţuri ori alte echipamente antiderapante certificate aplicate pe anvelopele de vară. Dar indicatorul "Lanțuri pentru zăpadă" nu iți mai lasa aceste două opțiuni, acesta obligă la dotarea cu lanțuri pentru zăpadă, indiferent dacă anvelopele sunt de vară sau de iarnă.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici explicația completă a indicatorului --> Lanțuri pentru zăpadă

Articole de referință (actualizate 2020)

OUG - Articolul 112

(1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:
h^1) autovehiculul nu este dotat, la circulaţia pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, cu anvelope de iarnă, iar autovehiculul de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi autovehiculul de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, nu sunt echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune ori nu au montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate;

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

5 Comentarii Lasă un comentariu

Dorina Vlasceanu
Dorina Vlasceanu 06.03.2020 19:28
Excelent seit
Bordianu Lucica
Bordianu Lucica 30.08.2018 20:10
Sunt intrebàrile de la examen?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 30.08.2018 20:10

Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.

Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


Marian Soava
Marian Soava 27.12.2019 16:52
da
Barbatelli Ionela
Barbatelli Ionela 23.08.2017 23:46
Buna

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓