Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria C (C, C1)

% din tot PASUL 3 (0 din 518)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria C (C, C1)
Întrebarea 353 din 518

Cum trebuie să se încadreze conducătorul de autocamion, dacă intenționează să schimbe direcția de mers spre stânga într-o intersecție prin care circulă și tramvaie, iar spațiul dintre șina din dreapta și bordura trotuarului permite deplasarea vehiculelor doar pe un singur rând?

A pe linia tramvaiului;
B pe singurul rând rămas la dispoziție, lăsând liber traseul tramvaiului;
C în această situație nu se poate schimba direcția de mers spre stânga.

Explicație (actualizată 2024)

Conducătorul de autovehicul care intenționează să schimbe direcția de mers spre stânga într-o intersecție prin care circulă și tramvaie, iar spațiul dintre șina din dreapta și bordura trotuarului permite deplasarea vehiculelor doar pe un singur rând, se va încadra pe singurul rând rămas la dispoziția sa, fără a ocupa traseul tramvaiului.

Răspunsul corect este: B


Recomandări:
Preselecția și Circulația în intersecții - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Circulația în intersecții

Articole de referință (legislație 2024)

Regulament** - Articolul 107

(1) La intersecțiile prevăzute cu indicatoare și/sau cu marcaje pentru semnalizarea direcției de mers, conducătorii de vehicule trebuie să se încadreze pe benzile corespunzătoare direcției de mers voite cu cel puțin 50 m înainte de intersecție și sunt obligați să respecte semnificația indicatoarelor și marcajelor.
[...]
(2) La intersecţiile fără marcaje de delimitare a benzilor, conducătorii vehiculelor ocupa în mers, cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie, următoarele poziţii:
a) rândul de lângă bordura sau acostament, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre dreapta;
b) rândul de lângă axa drumului sau de lângă marcajul de separare a sensurilor, cei care vor să schimbe direcția de mers spre stânga. Când circulația se desfășoară pe drumuri cu sens unic, conducătorii de vehicule care intenționează să vireze la stânga sunt obligați să ocupe rândul de lângă bordura sau acostamentul din partea stânga;
c) oricare dintre rânduri, cei care vor să meargă înainte.
(3) Dacă în intersecție circulă și tramvaie, iar spațiul dintre șina din dreapta și trotuar nu permite circulația pe două sau mai multe rânduri, toți conducătorii de vehicule, indiferent de direcția de deplasare, vor circula pe un singur rând, lăsând liber traseul tramvaiului.
[...]


** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.