Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria C (C, C1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 508)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria C (C, C1)
Întrebarea 400 din 508

Tractarea unei remorci neînmatriculate sau cu număr fals de înmatriculare constituie:

A infracţiune, şi se pedepseşte cu închisoare;
B contravenţie, şi se pedepseşte cu amendă;
C abatere disciplinară, sancţionată cu atenţionare.

Explicație (actualizată 2022)

Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Raspunsul corect este A.

Articole de referință (legislație 2022)

Codul penal - Articolul 334

Punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat

(1) Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

3 Comentarii Lasă un comentariu


Costy Panzariu
Costy Panzariu 19.01.2022 09:45
Tractarea unei remorci agricole (ușoară) înscrisă pe primărie se poate tracta pe un drum public de către un autovehicul?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 22.01.2022 08:21

Condiții necesare pentru a putea tracta legal o remorcă la un autoturism categoria BAutoturismul categoria B în cauză nu trebuie să depășească masa totală maximă admisă de 3.500 kg, cu un număr de locuri exclusiv pe scaune de 8 persoane, făcând abstracție de cel al conducătorului. La acesta pot fi atașate doar anumite tipuri de remorci care respectă reguli specifice, după cum urmează:     Dacă deții un autovehicul ce cântărește până în 3.500 de kg sau fix 3.500 kg, atunci remorca sau semiremorca nu trebuie să cântărească mai mult de 750 kg;

    Această regulă trebuie respectată deoarece greutatea maximă admisă după cuplarea dintre remorcă și autoturismul din categoria B este de 4250 kg;

    De reținut este faptul că greutatea totală este reprezentată de greutatea maximă a mașinii și remorcii goale, la care adăugăm și sarcina utilă maximă.Ionel Feier
Ionel Feier 14.10.2021 15:40
Foarte buna aplicația

Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓