Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria C (C, C1)

% din tot PASUL 3 (0 din 524)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria C (C, C1)
Întrebarea 176 din 524

La apropierea de o cale ferată industrială:

A conducătorii auto vor da dovadă de prudență sporită;
B conducătorii auto nu au nicio obligație, dacă nu există un agent de cale ferată;
C se va respecta semnificația semaforului electric.

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

La apropierea de o trecere la nivel cu o cale ferată industrială, participanții la trafic trebuie să dea dovadă de prudență sporită și să respecte semnalele agentului de cale ferată.


Pentru varianta  B 

Când un vehicul feroviar va trece pe calea ferată industrială, obligatoriu circulația va fi dirijată de un agent de cale ferată și vă revine obligația de a vă conforma cu semnalele acestuia. Prin urmare, la calea ferată industrială aveți obligațiile de la explicația variantei A de răspuns.


Pentru varianta  C 

Semafoarele electrice nu se întâlnesc la trecerile la nivel cu calea ferată industrială.


Răspunsul corect este: A


Recomandări:
Totul despre trecerea la nivel cu calea ferată industrială- Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată

Articole de referință (legislație 2024)

OUG* - Articolul 60

(1) Participanţii la trafic trebuie să dea dovada de prudenţă sporită la apropierea şi traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială, după caz.
[...]
(3) La trecerea la nivel cu o cale ferată industrială, semnalizată corespunzător, conducătorii de vehicule sunt obligaţi să se conformeze semnificaţiei semnalelor agentului de cale ferată.

Regulament** - Articolul 7

[...]
(3) La intersecţia unui drum public cu o cale ferată industrială, administratorul şi/sau utilizatorul acesteia este obligat să asigure prezenţa unui agent de cale ferată pentru oprirea traficului de vehicule şi pietoni până la trecerea vehiculului feroviar.

Regulament** - Articolul 73

(1) La trecerea la nivel cu o cale ferată industrială se instalează indicatorul "Alte pericole", însoţit de un panou adiţional ce conţine imaginea unei locomotive.
(2) Atunci când pe calea ferată industrială se deplasează un vehicul feroviar, circulația trebuie dirijată de un agent de cale ferată.

Regulament** - Articolul 140

(1) La intersectarea unui drum public cu o cale ferată industrială, accesul vehiculelor feroviare se face numai după semnalizarea corespunzătoare şi din timp de către cel puţin un agent de cale ferată.
(2) În cazul prevăzut la alin. (1), conducătorii de vehicule sunt obligați să se conformeze semnificației semnalelor agenților de cale ferată.


* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)
** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.