Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria D (D, D1, Tb, Tv)

% din tot PASUL 3 (0 din 481)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria D (D, D1, Tb, Tv)
Întrebarea 149 din 481

Dacă semaforul în funcțiune se află instalat de cealaltă parte a intersecției, conducătorul de autobuz:

A nu este obligat să respecte semnificația semnalelor luminoase, deoarece nu i se adresează;
B este obligat să respecte semnificația semnalelor luminoase, doar dacă semaforul este însoțit de un semn adițional care indică direcțiile cărora li se adresează semnalele;
C este obligat să respecte semnificația semnalelor luminoase ale acestuia, dacă un alt semafor instalat la intrarea în intersecție are în funcțiune un semnal similar.

Explicație (actualizată 2024)

Semafoarele care emit semnale luminoase pentru dirijarea circulației în intersecții se instalează obligatoriu înainte de intersecție, astfel încât să fie vizibile de la o distanță de cel puțin 50 metri de intersecție. Acestea pot fi repetate în mijlocul, deasupra ori de cealaltă parte a intersecției. Prin urmare, dacă semaforul este repetat de cealaltă parte a intersecției și are semnalul similar cu cel instalat înaintea intersecției, conducătorul de vehicul va respecta semnificația acestuia. Aceste semafoare repetate în mijlocul, deasupra ori de cealaltă parte a intersecției au rolul de a facilita vizualizarea semnalelor de către toți participanții la trafic cărora li se adresează.

Răspunsul corect este: C


Recomandări:
Semnificația tuturor semnalelor semafoarelor - Lecție Audio-Video -->> Codul rutier - Semnalele luminoase sau sonore

Articole de referință (legislație 2024)

Regulament** - Articolul 48

(1) Semafoarele care emit semnale luminoase pentru dirijarea circulaţiei în intersecţii se instalează obligatoriu înainte de intersecţie, astfel încât să fie vizibile de la o distanţă de cel puţin 50 m. Acestea pot fi repetate în mijlocul, deasupra ori de cealaltă parte a intersecţiei.
[...]

Regulament** - Articolul 52

[...]
(2) La semnalul de culoare roşie vehiculul trebuie oprit înaintea marcajului pentru oprire sau, după caz, pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestuia, în dreptul semaforului. Dacă semaforul este instalat deasupra ori de cealaltă parte a intersecţiei, în lipsa marcajului pentru oprire sau pentru trecerea pietonilor, vehiculul trebuie oprit înainte de marginea părţii carosabile a drumului ce urmează a fi intersectat.
[...]


** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.