Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria D (D, D1, Tb, Tv)

% din tot PASUL 3 (0 din 475)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria D (D, D1, Tb, Tv)
Întrebarea 414 din 475

Ce obligații îi revin conducătorului de autobuz în momentul apropierii de o intersecție, dacă semnalul verde se schimbă cu cel galben?

A să grăbească traversarea;
B să traverseze intersecția cu viteză redusă;
C să oprească autobuzul în fața marcajului de oprire sau a marcajului pentru trecerea pietonilor ori în dreptul semaforului.

Explicație (actualizată 2024)

În situația în care semnalul verde se schimbă cu cel galben, acest semnal anunță apariția semnalului de culoare roșie și obligă conducătorii de vehicule la oprire, iar dacă vehiculul se află prea aproape de intersecție la apariția semnalului galben și nu poate opri în condiții de siguranță, nu are obligația de a opri. Vehiculul trebuie oprit înaintea marcajului pentru oprire sau, după caz, pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestuia, în dreptul semaforului.

Răspunsul corect este: C


Recomandări:
Semnificația tuturor semnalelor semafoarelor - Lecție Audio-Video -->> Codul rutier - Semnalele luminoase sau sonore

Articole de referință (legislație 2024)

Regulament** - Articolul 52

[...]
(2) La semnalul de culoare roşie vehiculul trebuie oprit înaintea marcajului pentru oprire sau, după caz, pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestuia, în dreptul semaforului. Dacă semaforul este instalat deasupra ori de cealaltă parte a intersecţiei, în lipsa marcajului pentru oprire sau pentru trecerea pietonilor, vehiculul trebuie oprit înainte de marginea părţii carosabile a drumului ce urmează a fi intersectat.
[...]

Regulament** - Articolul 53

(1) Când semnalul de culoare galbenă apare după semnalul de culoare verde, conducătorul vehiculului care se apropie de intersecţie nu trebuie să treacă de locurile prevăzute la art. 52 alin. (2), cu excepţia situaţiei în care, la apariţia semnalului, se află atât de aproape de acele locuri încât nu ar mai putea opri vehiculul în condiţii de siguranţă.
(2) Semnalul de culoare galbenă intermitent permite trecerea, conducătorul de vehicul fiind obligat să circule cu viteza redusă, să respecte semnificaţia semnalizării rutiere şi a regulilor de circulaţie aplicabile în acel loc.


** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.