Pasul 3 - Mediu de învățare Alte întrebări din categoria Redobândire Categoria Redobândire

% din tot PASUL 3 (0 din 361)
Mediu de învățare Alte întrebări din categoria Redobândire Categoria Redobândire
Ai parcurs 0% din Alte întrebări din categoria Redobândire
Întrebarea 2 din 41

Semafoarele de avertizare constituite dintr-un corp de iluminat de culoare galbenă intermitentă te informează în legătură cu:

A intersecţii nedirijate;
B treceri de pietoni izolate;
C avarii ale sistemului de semafoare într-o intersecţie.

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

Semaforul de avertizare constituit dintr-un corp de iluminat cu lumină galbenă intermitentă nu are rolul de a avertiza existența sau apropierea de o intersecție nedirijată.


Pentru varianta  B 

Semaforul de avertizare constituit dintr-un corp de iluminat cu lumină galbenă intermitentă obligă la reducerea vitezei și sporirea atenției, deoarece urmează un loc periculos, ca de exemplu o trecere pentru pietoni. Acest semafor de avertizare se instalează, de regulă, la ieșirea din intersecție și poate avea în câmpul sau imaginea unui pieton în mișcare, de culoare galbenă pe fond negru.


Pentru varianta  C 

Lumina galbenă intermitentă care indică avarii ale sistemului de semafoare electrice sau faptul că intersecția nu este dirijată prin respectivele semafoare electrice la acel moment apare chiar pe același semafor constituit din trei corpuri de iluminat cu trei culori pe care funcționează în mod normal semaforul electric. Nu se instalează un alt semafor constituit dintr-un singur corp de iluminat cu lumină galbenă intermitentă pentru a indica acest lucru.


Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu semnalele luminoase sau sonore --> Codul Rutier - Semnalele luminoase sau sonore

Articole de referință (legislație 2024)

Pentru varianta  A 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.


Pentru varianta  B 

Regulament - Articolul 53

(2) Semnalul de culoare galbenă intermitent permite trecerea, conducătorul de vehicul fiind obligat să circule cu viteza redusă, să respecte semnificaţia semnalizării rutiere şi a regulilor de circulaţie aplicabile în acel loc.

Regulament - Articolul 62

Semaforul de avertizare se instalează la ieşirea din intersecţie şi este constituit dintr-un corp de iluminat cu lumină galbenă intermitentă. Acesta poate avea în câmpul sau imaginea unui pieton în mişcare, de culoare galbenă pe fond negru.


Pentru varianta  C 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

20 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.