Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria Redobândire

% din tot PASUL 3 (0 din 554)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria Redobândire
Întrebarea 324 din 554

În ce situaţii conducatorii de vehicule sunt obligaţi să reducă viteza?

A la urcarea pantelor;
B la schimbarea direcţiei de mers prin viraje;
C la depășirea tramvaiului oprit în staţiile fără refugiu pentru pietoni.
⚠️ ATENȚIE! PROTEJAREA DREPTURILOR DE AUTOR! Click pentru detalii! ⚠️

Materialele disponibile pe Școala Rutieră (texte, imagini, animații 3D, videoclipuri, fișiere audio) sunt protejate de legislația privind drepturile de autor și sunt puse la dispoziția utilizatorilor pentru învățare și pregătire personală.

Distribuirea acestora către alte persoane, pentru studiu, sau partajarea în scop educațional personal sunt permise. Totuși, utilizarea acestor materiale în alte scopuri, precum publicarea pe alte platforme, reproducerea totală sau parțială, modificarea în scopul pierderii urmei operei originale, utilizarea comercială și altele asemenea, fără acordul scris al autorilor, este interzisă și atrage răspundere legală.

Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați pentru obținerea permisiunii.

În cazul constatării unei încălcări, ne rezervăm dreptul de a lua măsuri legale pentru protejarea proprietății intelectuale (acțiuni în instanță, cereri de despăgubire și/sau alte măsuri judiciare).


Explicație (actualizată 2025)

Pentru varianta  A 

Legislația rutieră nu prevede ca la urcarea rampelor sau la coborârea pantelor să se reducă viteza de deplasare. Mai mult de atât, pantele se coboară, nu se urcă.


Pentru varianta  B 

La schimbarea direcției de mers prin viraje sunteți obligat să circulați cu o viteză care să nu depășească 30 de km/h în localități sau 50 de km/h în afara localităților. Această obligație o aveți în toate situațiile în care se schimbă direcția de mers prin viraje, indiferent dacă virajele se fac în intersecții sau în oricare alt loc.


Pentru varianta  C 

Tramvaiele oprite în stațiile fără refugiu pentru pietoni NU SE DEPĂȘESC! Atunci când întâlniți un tramvai oprit într-o stație fără refugiu pentru pietoni aveți obligația de a opri în spatele tramvaiului și vă puteți relua deplasarea numai după ce ușile tramvaiului s-au închis și v-ați asigurat că nu puneți în pericol siguranța pietonilor angajați în traversarea drumului public. Atenție! Depășirea este interzisă și pe partea stângă și pe partea dreaptă, indiferent dacă drumul este sau nu cu sens unic și indiferent dacă există sau nu pietoni care doresc să urce sau să coboare din tramvai.


Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu viteza de deplasare --> Codul Rutier - Viteza de deplasare

Articole de referință (legislație 2025)

Pentru varianta  A 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.


Pentru varianta  B 

Regulament - Articolul 123

Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteza care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, în următoarele situaţii:
i) la schimbarea direcţiei de mers prin viraje;


Pentru varianta  C 

Regulament - Articolul 120

(1) Se interzice depăşirea vehiculelor:
g) în dreptul staţiei pentru tramvai, atunci când acesta este oprit, iar staţia nu este prevăzută cu refugiu pentru pietoni;

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

2 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2025. Toate drepturile rezervate.