Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria Redobândire

% din tot PASUL 3 (0 din 361)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria Redobândire
Întrebarea 245 din 361

Încredințarea cu știință a unui autovehicul, pentru a fi condus pe drumul public, unei persoane care nu posedă permis de conducere se pedepsește:

A penal;
B contravențional;
C cu amendă contravențională și anularea permisului de conducere.

Explicație (actualizată 2024)

Încredințarea cu știință a unui autovehicul / tractor agricol sau forestier, pentru a fi condus pe drumul public, unei persoane care nu posedă permis de conducere, se pedepsește penal. Ambii făptași ai acestei infracțiuni, cel care încredințează cu știință și cel ce conduce autovehiculul / tractorul agricol sau forestier fără să posede permis, vor fi pedepsiți penal, cu închisoare de la unu la 5 ani.

Răspunsul corect este: A


Recomandări:
Infracțiuni în legătură cu conducerea unui vehicul fără permis de conducere - Lecție Audio-Video --> Infracțiuni privind circulația pe drumurile publice; Diferența dintre infracțiuni și contravenții

Articole de referință (legislație 2024)

Codul penal*** - Articolul 335

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, a unui tramvai ori a unui tractor agricol sau forestier de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule, tramvaie ori tractoare agricole sau forestiere în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana care încredințează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că se află în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive.


*** Codul Penal = CODUL PENAL din 17 iulie 2009 actualizat (LEGEA nr. 286/2009)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

1 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.