Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria Tr

% din tot PASUL 3 (0 din 801)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria Tr
Întrebarea 76 din 801

Depășirea nu este permisă:

A atunci când vehiculul ce urmează a fi depășit rulează cu viteza admisă de lege;
B în orice locuri și situații în care vizibilitatea nu permite executarea manevrei;
C atunci când traficul rutier este aglomerat.

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

Atunci când vehiculul ce urmează a fi depășit rulează cu viteza admisă de lege NU înseamnă că acesta rulează cu viteza MAXIMA ADMISĂ de lege, el poate să ruleze cu viteză mai mică decât limita maximă admisă și este considerată o viteză admisă de lege. În plus, trebuie să ținem cont că limitele maxime de viteză sunt diferite în funcție de categoria vehiculului condus. Prin urmare, se poate efectua manevra de depășire dacă nu se depășește limita maximă de viteză admisă de lege, pentru categoria din care face parte vehiculul condus.


Pentru varianta  B 

La efectuarea depășirii trebuie să vă asigurați că manevra se poate efectua în condiții de siguranță. Pentru a respecta această obligație trebuie să aveți vizibilitate. Prin urmare, depășirea nu este permisă în orice locuri și situații în care vizibilitatea nu permite efectuarea manevrei.


Pentru varianta  C 

Atunci când traficul rutier este aglomerat nu se interzice manevra de depășire, dar este important ca manevra să se execute în condiții de siguranță. Trebuie să ținem cont că atunci când prin manevra de depășire se trece peste axa drumului, conducătorul de vehicul trebuie să se asigure că din sens opus nu se apropie un vehicul și că dispune de spațiu suficient pentru a reintra pe banda inițială.


Răspunsul corect este: B


Recomandări:
Manevra de depășire și locurile în care este interzisă depășirea - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Depășirea

Articole de referință (legislație 2024)

Pentru varianta  A 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.


Pentru varianta  B 

OUG* - Articolul 54

(1) Conducătorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a direcţiei de mers, de ieşire dintr-un rând de vehicule staţionate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulaţie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp şi să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.
[...]

Regulament** - Articolul 118

(1) Conducătorul de vehicul care efectuează depăşirea este obligat:
a) să se asigure că acela care îl urmează sau îl precedă nu a semnalizat intenţia începerii unei manevre similare şi că poate depăşi fără a pune în pericol sau fără a stânjeni circulaţia din sens opus;
b) să semnalizeze intenţia de efectuare a depăşirii;
c) să păstreze în timpul depăşirii o distanţă laterală suficienta faţă de vehiculul depăşit;
d) să reintre pe banda sau în şirul de circulaţie iniţial după ce a semnalizat şi s-a asigurat că poate efectua această manevră în condiţii de siguranţă pentru vehiculul depăşit şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.
[...]

Regulament** - Articolul 120

(1) Se interzice depăşirea vehiculelor:
[...]
b) în apropierea vârfurilor de rampa, când vizibilitatea este redusă sub 50 m;
c) în curbe şi în orice alte locuri unde vizibilitatea este redusă sub 50 m;
[...]


Pentru varianta  C 

OUG* - Articolul 45

[...]
(3) Atunci când prin manevra de depăşire se trece peste axa care separa sensurile de circulaţie, conducătorii de vehicule trebuie să se asigure că din sens opus nu se apropie un vehicul şi că dispun de spaţiu suficient pentru a reintra pe banda iniţială, unde au obligaţia să revină după efectuarea manevrei de depăşire.
[...]

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.