Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria Tr

% din tot PASUL 3 (0 din 789)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria Tr
Întrebarea 125 din 789

Cum procedează conducătorul autovehiculului / tractorului agricol sau forestier, în situația în care vehiculul din fața sa schimbă direcția de mers spre stânga, iar pe partea dreaptă nu este loc suficient pentru depășire?

A semnalizează și execută depășirea cu viteză redusă;
B încearcă depășirea prin stânga;
C așteaptă eliberarea benzii pentru a-și continua deplasarea.

Explicație (actualizată 2024)

Vehiculul care a semnalizat și s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers spre stânga se depășește prin partea dreapta, cu condiția ca spațiul rămas la dispoziție să permită efectuarea acestei manevre. Însă în situațiile în care în urma încadrării acestuia nu se creează spațiu suficient pentru efectuarea manevrei de depășire prin partea dreaptă, trebuie să opriți în spatele acestuia și să așteptați eliberarea benzii pentru a vă putea continua deplasarea.

De reținut că depășirea acestor vehicule nu se va efectua prin partea stângă ci se va efectua numai prin partea dreaptă iar dacă spațiul rămas la dispoziție nu permite efectuarea manevrei, nu este permis să se urce pe trotuar sau pe spațiile verzi pentru a o putea efectua.

Răspunsul corect este: C


Recomandări:
Reguli privind efectuarea manevrei de depășire - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Depășirea

Articole de referință (legislație 2024)

OUG* - Articolul 45

(1) Depăşirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe acelaşi sens de circulaţie, prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial.
[...]
(5) Depăşirea se efectuează numai pe partea stângă a vehiculului depăşit. Tramvaiul sau vehiculul al cărui conducător a semnalizat intenţia şi s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers spre stânga se depăşeşte prin partea dreapta.
[...]


** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.