Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria Tr

% din tot PASUL 3 (0 din 789)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria Tr
Întrebarea 130 din 789

Sfârșitul zonei în care oprirea a fost interzisă este anunțată de:

A ambele indicatoare;
B indicatorul 1;
C indicatorul 2, însoțit de panoul adițional.

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A  și  B 

Indicatorul 1 se numește „Sfârșitul tuturor restricțiilor” și poate anunța fie sfârșitul unei restricții pentru care nu există un indicator specific care să indice sfârșitul acesteia, fie pentru a anunța sfârșitul a două sau mai multe restricții care au indicator specific pentru a indica sfârșitul acestora, cum ar fi indicatoarele „Depășirea interzisă” și „Limitare de viteză”. Acest indicator nu anunță sfârșitul zonei în care oprirea sau staționarea au fost interzise.


Pentru varianta  C 

Oprirea voluntară a vehiculelor este interzisă în zona de acțiune a indicatorului „Oprirea interzisă”. În cazul în care este instalat singur, oprirea este interzisă din dreptul lui și până la colțul primei intersecții, indiferent de lungimea sectorului. Acesta poate fi însoțit și de panouri adiționale, panoul adițional „Săgeată cu vârful în sus” indică începutul zonei de acțiune, panoul adițional „Săgeată cu două vârfuri, unul în sus și altul în jos” înseamnă confirmarea zonei de acțiune iar panoul adițional „Săgeată cu vârful în jos” semnifică sfârșitul zonei de acțiune a indicatorului. Indicatorul mai poate fi însoțit și de panoul adițional „Săgeată cu vârful în sus” care semnifică începutul zonei de acțiune și distanța de acțiune a indicatorului, exprimată în metri.

Prin urmare, sfârșitul zonei în care oprirea a fost interzisă este anunțat de indicatorul numărul doi, însoțit de panoul adițional „Săgeată cu vârful în jos”. De exemplu, dacă oprirea se face înainte de locul în care este instalat indicatorul 2, manevra este neregulamentară. Dar dacă oprirea se face după locul în care este instalat indicatorul 2, manevra este regulamentară.


Răspunsul corect este: C


Recomandări:
Explicațiile complete ale indicatoarelor --> Oprirea interzisă și Sfârșitul zonei de acțiune a indicatorului
Explicația completă a indicatorului --> Sfârșitul tuturor restricțiilor
Locurile în care este interzisă manevra de oprire - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Oprirea, staționarea și parcarea

Articole de referință (legislație 2024)

Regulament** - Articolul 66

[...]
(6) Semnificaţia indicatoarelor de interzicere sau de restricţie începe din dreptul acestora. În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică reglementarea ori a unor indicatoare care să anunţe sfârşitul interdicţiei sau al restricţiei, semnificaţia acestor indicatoare încetează în intersecţia cea mai apropiată. Când indicatoarele de interzicere sau restricţie sunt instalate împreună cu indicatorul ce anunţă intrarea într-o localitate, semnificaţia lor este valabilă pe drumul respectiv până la întâlnirea indicatorului "Ieşire din localitate", cu excepţia locurilor unde alte indicatoare dispun altfel.


** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.