Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria Tr

% din tot PASUL 3 (0 din 789)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria Tr
Întrebarea 281 din 789

La întâlnirea unui vehicul cu un ansamblu de vehicule pe un drum public îngust, unde trecerea din sensuri opuse este imposibilă sau periculoasă, va manevra cu spatele:

A ansamblul de vehicule;
B vehiculul;
C la libera înțelegere.

Explicație (actualizată 2024)

În situația în care un vehicul și un ansamblu de vehicule se întâlnesc pe drumurile publice înguste și/sau cu declivitate, iar trecerea ambelor vehicule unul pe lângă celălalt este imposibilă sau periculoasă, conducătorul vehiculului va manevra cu spatele pentru a face posibilă trecerea ansamblului de vehicule.

Răspunsul corect este: B


Recomandări:
Alte situații în care aveți obligația de a acorda prioritate de trecere - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin lege

Articole de referință (legislație 2024)

Regulament** - Articolul 127

(1) Pe drumurile publice înguste şi/sau cu declivitate, unde trecerea vehiculelor care circulă din sensuri opuse, unele pe lângă altele, este imposibilă sau periculoasă, se procedează după cum urmează:
a) la întâlnirea unui ansamblu de vehicule cu un vehicul conducătorul acestuia din urma trebuie să manevreze cu spatele;
b) la întâlnirea unui vehicul greu cu un vehicul uşor, conducătorul acestuia din urma trebuie să manevreze cu spatele;
c) la întâlnirea unui vehicul care efectuează transport public de persoane cu un vehicul de transport mărfuri conducătorul acestuia din urma trebuie să manevreze cu spatele.
(2) În cazul vehiculelor de aceeaşi categorie, obligaţia de a efectua o manevră de mers înapoi revine conducătorului care urca, cu excepţia cazului când este mai uşor şi există condiţii pentru conducătorul care coboară să execute această manevră, mai ales atunci când se află aproape de un refugiu.


** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.