Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria Tr

% din tot PASUL 3 (0 din 801)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria Tr
Întrebarea 348 din 801

Dacă ați selectat banda de circulație conform imaginii prezentate, vă este permis:

A să circulați înainte sau la dreapta;
B să virați numai la dreapta;
C să circulați numai înainte.

Explicație (actualizată 2024)

În această situație vă apropiați de o intersecție în care este obligatoriu să se circule pe una dintre direcțiile înainte sau la dreapta, obligație impusă prin indicatorul de obligare „Înainte sau la dreapta” și prin marcajele prin săgeți pentru selectare pe benzi. Această semnalizare rutieră interzice efectuarea virajului către stânga în această intersecție.

Având în vedere că v-ați încadrat pe banda 1 trebuie să respectați semnificația marcajului aplicat pe această bandă, marcaj care vă obligă să circulați pe una dintre direcțiile înainte sau la dreapta, virajul către stânga fiind interzis. Dacă v-ați fi încadrat de banda 2 ar fi trebuit să respectați marcajul aplicat pe acea bandă, marcaj care obligă să se circule doar pe direcția înainte.

Prin urmare, dacă ați selectat banda de circulație conform imaginii prezentate, vă este permis să circulați pe una dintre direcțiile înainte sau la dreapta.

Răspunsul corect este: A


Explicația completă a indicatorului --> Înainte sau la dreapta
Marcajele prin săgeți pentru selectare pe benzi - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Marcaje rutiere

Articole de referință (legislație 2024)

OUG* - Articolul 31

Participanţii la trafic trebuie să respecte regulile de circulaţie, semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier, precum şi semnificaţia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutieră, în următoarea ordine de prioritate:
a) semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier;
b) semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore ale autovehiculelor, prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b);
c) semnalizarea temporară și/sau indicatoarele electronice, care modifică regimul normal de desfășurare a circulației;
d) semnalele luminoase sau sonore;
e) indicatoarele;
f) marcajele;
g) regulile de circulaţie.

Regulament** - Articolul 83

[...]
(2) Marcajul sub forma unei sau unor săgeţi, aplicat pe banda ori pe benzile delimitate prin linii continue, obliga la urmarea direcţiei sau direcţiilor astfel indicate. Săgeata de repliere care este oblică faţă de axul drumului, aplicată pe o bandă sau intercalată într-un marcaj longitudinal format din linii discontinue, semnalizează obligaţia ca vehiculul care nu se află pe bandă indicată de săgeata să fie condus pe acea bandă.
[...]

Regulament** - Articolul 107

(1) La intersecțiile prevăzute cu indicatoare și/sau cu marcaje pentru semnalizarea direcției de mers, conducătorii de vehicule trebuie să se încadreze pe benzile corespunzătoare direcției de mers voite cu cel puțin 50 m înainte de intersecție și sunt obligați să respecte semnificația indicatoarelor și marcajelor.
[...]


* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)
** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.