Materialele disponibile pe Școala Rutieră (texte, imagini, animații 3D, videoclipuri, fișiere audio) sunt protejate de legislația privind drepturile de autor și sunt puse la dispoziția utilizatorilor pentru învățare și pregătire personală.
Distribuirea acestora către alte persoane, pentru studiu, sau partajarea în scop educațional personal sunt permise. Totuși, utilizarea acestor materiale în alte scopuri, precum publicarea pe alte platforme, reproducerea totală sau parțială, modificarea în scopul pierderii urmei operei originale, utilizarea comercială și altele asemenea, fără acordul scris al autorilor, este interzisă și atrage răspundere legală.
Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați pentru obținerea permisiunii.
În cazul constatării unei încălcări, ne rezervăm dreptul de a lua măsuri legale pentru protejarea proprietății intelectuale (acțiuni în instanță, cereri de despăgubire și/sau alte măsuri judiciare).
Conducătorul de autovehicul, de tractor agricol sau forestier ori tramvai căruia i-a fost prescris un tratament medicamentos trebuie să se asigure că administrarea acestuia nu-i va afecta capacitatea de a conduce.
Trebuie știut că acestora le este interzisă conducerea sub influența unor substanțe psihoactive. Substanțele psihoactive pot avea o serie de efecte asupra comportamentului unei persoane, inclusiv afectarea judecății, reflexelor și coordonării acesteia, astfel pot afecta negativ performanța în conducere, influențând funcția vizuală, percepția și viteza de reacție. Conducerea sub influența substanțelor psihoactive crește riscul unui accident de circulație.
Principalele grupe de medicamente contraindicate conducătorilor auto se numără următoarele:
La administrarea unui tratament medicamentos nu trebuie să se ia în considerare activitatea de conducere a unui autovehicul, de tractor agricol sau forestier ori tramvai, atâta timp cât aceste medicamente nu influențează capacitatea de conducere.
Totuși, în cazul în care tratamentul medicamentos afectează capacitatea de a conduce, acestuia îi este interzis să conducă aceste vehicule.
Informarea trebuie să se facă despre stabilirea dozei maxime ce poate fi administrată fără a compromite capacitatea de conducere, nu despre stabilirea dozei minime..
Răspunsul corect este: A
Codul penal*** - Articolul 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
[...]
*** Codul Penal = CODUL PENAL din 17 iulie 2009 actualizat (LEGEA nr. 286/2009)
Lasă un comentariu