Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de avertizare

Ai parcurs 0% din Indicatoare de avertizare

Coborâre periculoasă

Denumire:

„Coborâre periculoasă”

Semnificație (informație importantă):

Acest indicator vă avertizează că urmează un sector de drum în pantă, cu inclinare mare, în acest caz o înclinare de 10% (pe o distanță de 100 de metri nivelul drumului scade cu 10 metri).

Amplasare (informație suplimentară):

La începutul unei pante cu înclinare de cel puțin 7 %. Se înscrie panta maximă reală, rotunjită în plus la cifre întregi, indiferent dacă acest maximum este la început, la sfârșit sau într-o poziție intermediară în lungul coborârii.

Fiind un indicator de avertizare, amplasarea acestui indicator se face la o distanță de maximum 50 de metri înainte de locul periculos, în localități sau la o distanță cuprinsă între 100 și 250 de metri înainte de locul periculos, în afara localităților.

Alte informații utile (informație suplimentară):

Trebuie știut că legislația rutieră interzice manevra de staționarea pe toată lungimea pantei. În vârful pantei, când vizibilitatea este redusă sub 50 de metri, legislația rutieră interzice toate manevrele.

Găsiți mai multe despre „Manevrele de oprire, staționare și parcare” în această lecție Audio-Video 3D --> Codul Rutier - Oprirea, staționarea și parcarea
Găsiți mai multe despre „Manevrele de întoarcerea și mers înapoi” în această lecție Audio-Video 3D --> Codul Rutier - Întoarcerea și mersul înapoi

37 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.