Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de avertizare

Ai parcurs 0% din Indicatoare de avertizare

Denivelare pentru limitarea vitezei

Denumire:

„Denivelare pentru limitarea vitezei”

Semnificație (informație importantă):

Acest indicator avertizează că urmează o denivelare amplasată pe carosabil cu intenția de a impune reducerea vitezei, acestea se mai numesc și „limitatoare de viteză” și se instalează în zona unor obiective cu caracter special (cum ar fi: școli, spitale etc.).

Indicatorul „Denivelare pentru limitarea vitezei” este precedat de indicatorul „Limitare de viteză”, iar în unele cazuri se pot găsi instalate ambele pe același suport. Regulamentul rutier obligă ca la deplasarea pe drumuri cu denivelări, semnalizate ca atare, să circulați cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități sau 50 km/h în afara localităților.

Amplasare (informație suplimentară):

La apropierea de o denivelare, cu intenția de a impune reducerea vitezei la trecerea prin fața unor obiective cu caracter special (școli, spitale etc.) și este precedat de indicatorul figura „Limitare de viteză”.

Alte informații utile (informație suplimentară):

Regulament** - Articolul 123

Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteza care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, în următoarele situaţii:
f) pe drumuri cu denivelări, semnalizate ca atare;

Găsiți mai multe despre „reducerea vitezei și limitele maxime de viteză” în această lecție Audio-Video 3D --> Codul Rutier - Viteza de deplasare

** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

20 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.