Mediu de învățare Categoria A (A, A1, A2, AM)

Categoria A (A, A1, A2, AM)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 393)
Întrebarea 58 din 393

În situaţia în care poliţistul se află cu faţa la o motocicletă care se apropie, având braţul drept întins orizontal, conducătorul acesteia trebuie:


A să oprească, deoarece semnalul i se adresează;
B să continue deplasarea, deoarece semnalul nu i se adresează;
C să schimbe direcţia de mers spre stânga.

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Explicație text categoria A / chestionare auto drpciv:
Semnalul adresat de către un polițist cu brațul sau brațele întinse orizontal semnifică “Oprire”, pentru toți participanții la trafic a căror direcție inițială de deplasare se intersectează de brațul sau brațele acestuia. Deci atunci când întâlniți un polițist care se află cu fața către dumneavoastră, având brațul drept întins orizontal, vă puteți continua deplasarea, deoarece direcția dumneavoastră de deplasare nu se intersectează cu brațul ridicat al polițistului. În această situație, trebuie să oprească cei care vin din spatele polițistului.
După ce a dat acest semnal, polițistul poate coborâ brațul sau brațele, poziția sa însemnând, de asemenea, “Oprire”, pentru participanții la trafic care vin din față ori din spate.
Așadar răspunsul corect este: B
 
Articol referință din legislatia rutieră în vigoare: OUG sau Regulament
Art. 88. 
(1) Semnalele poliţistului care dirijează circulaţia au următoarele semnificaţii:
     a) braţul ridicat vertical semnifică „atenţie, oprire” pentru toţi participanţii la trafic care se apropie, cu excepţia conducătorilor de vehicule care nu ar mai putea opri în condiţii de siguranţă. Dacă semnalul este dat într-o intersecţie, aceasta nu impune oprirea conducătorilor de vehicule care se află deja angajaţi în traversare;
     b) braţul sau braţele întinse orizontal semnifică „oprire” pentru toţi participanţii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcţia sau direcţiile intersectate de braţul sau braţele întinse. După ce a dat acest semnal, poliţistul poate coborî braţul sau braţele, poziţia sa însemnând, de asemenea, „oprire” pentru participanţii la trafic care vin din faţă ori din spate;
     c) balansarea, pe timp de noapte, în plan vertical, a unui dispozitiv cu lumină roşie ori a bastonului fluorescent-reflectorizant, semnifică „oprire” pentru participanţii la trafic, spre care este îndreptat;
     d) balansarea pe verticală a braţului, având palma orientată către sol, semnifică reducerea vitezei;
     e) rotirea vioaie a braţului semnifică mărirea vitezei de deplasare a vehiculelor sau grăbirea traversării drumului de către pietoni.
(2) Poliţistul care dirijează circulaţia poate efectua semnal cu braţul ca vehiculul să avanseze, să depăşească, să treacă prin faţa ori prin spatele său, să îl ocolească prin partea sa stângă sau dreaptă, iar pietonii să traverseze drumul ori să se oprească.
(3) La efectuarea comenzilor prevăzute la alin. (1) şi (2), poliţistul poate folosi şi fluierul.

Chestionare auto drpciv categoria A explicate.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

2 Comentarii Lasă un comentariu

Sergiu Melcs
Sergiu Melcs 30.01.2019 09:40
unde se afla politistul?in intersectie sau nu?se creeaza o confuzie
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 30.01.2019 11:00

În toate situațiile din întrebări, când este vorba despre un polițist, acesta se afla în centrul intersecției, cu excepția cazurilor in care se specifica locația acestuia in mod explicit.


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓