Mediu de învățare Categoria A (A, A1, A2, AM)

Categoria A (A, A1, A2, AM)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 393)
Întrebarea 338 din 393

Conducătorul unei motociclete angajat într-un accident din care a rezultat moartea sau rănirea unei persoane poate părăsi locul faptei fără încuviinţarea poliţiei?


A da, dacă motocicleta a blocat circulaţia;
B da, dacă accidentul nu s-a produs din vina sa;
C nu, întrucât fapta constituie infracţiune.

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Explicație text categoria A / chestionare auto drpciv:
Dacă ați fost implicat într-un accident de circulație în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății unei persoane sunteți obligat să anunțați imediat poliția, să nu modificați sau să ștergeți urmele accidentului și să nu părăsiți locul faptei.
Așadar răspunsul corect este: C
 
Articol referință din legislatia rutieră în vigoare: OUG sau Regulament
Art. 77.
(1) Conducatorul unui vehicul implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a rezultat moartea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii unei persoane este obligat sa ia masuri de anuntare imediata a politiei, sa nu modifice sau sa stearga urmele accidentului si sa nu paraseasca locul faptei.
2) Orice persoana care este implicata sau are cunostinta de producerea unui accident de circulatie in urma caruia a rezultat moartea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau a mai multor persoane, precum si in situatia in care in eveniment este implicat un vehicul care transporta marfuri periculoase este obligata sa anunte de indata politia si sa apeleze numarul national unic pentru apeluri de urgenta 112, existent in retelele de telefonie din Romania.
(3) Este interzis oricarei persoane sa schimbe pozitia vehiculului implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a rezultat moartea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau a mai multor persoane, sa modifice starea locului sau sa stearga urmele accidentului fara incuviintarea politiei care cerceteaza accidentul.

Chestionare auto drpciv categoria A explicate.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓