Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria A (A, A1, A2, AM)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 393)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria A (A, A1, A2, AM)
Întrebarea 29 din 393

Viteza maximă admisă pe autostrăzi pentru autovehicule aparţinând subcategoriei A1, conduse de persoane care au mai puţin de un an de practică de conducere, este de:

A 50 km/h;
B 70 km/h;
C 90 km/h.

Explicație (actualizată 2022)

Explicație text categoria A / chestionare auto drpciv:
Pe autostrăzi, pentru autovehicule aparţinând subcategoriei A1 viteza maximă este de 90 de km/h. Dar conducătorii auto care au mai puțin de un an de practică de conducere, vor conduce în afara localităților cu 20 de km/h mai puțin decât viteza maximă admisă pentru categoria lor. Deci viteza maximă admisă pe autostrăzi pentru autovehiculele aparţinând subcategoriei A1, conduse de persoane care au mai puţin de un an de practică de conducere, este de 70 de km/h.
Așadar răspunsul corect este: B
 
Articol referință din legislatia rutieră în vigoare: OUG sau Regulament
Art. 50. 
(1) Vitezele maxime admise in afara localitatilor pentru categoriile de autovehicule prevazute la art. 15 alin. (2) sunt urmatoarele:
    a) 130 km/h pe autostrazi, 100 km/h pe drumurile expres sau pe cele nationale europene (E) si 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile A si B;
    b) 110 km/h pe autostrazi, 90 km/h pe drumurile expres sau pe cele nationale europene (E) si 80 km/h pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile C, D si categoria D1;
    c) 90 km/h pe autostrazi, 80 km/h pe drumurile expres sau pe cele nationale europene (E) si 70 km/h pentru celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile A1, B1 si C1;
    d) 45 km/h, pentru tractoare si mopede.
(2) Viteza maxima admisa in afara localitatilor pentru autovehiculele care tracteaza remorci sau semiremorci este cu 10 km/h mai mica decat viteza maxima admisa pentru categoria din care face parte autovehiculul tragator.
(3) Viteza maxima admisa pentru autovehicule cu mase si/sau gabarite depasite ori care transporta produse periculoase este de 40 km/h in localitati, iar in afara localitatilor de 70 km/h.
(4) Viteza maxima admisa in afara localitatilor pentru autovehiculele ai caror conducatori au mai putin de un an practica de conducere sau pentru persoanele care efectueaza pregatirea practica in vederea obtinerii permisului de conducere este cu 20 km/h mai mica decat viteza maxima admisa pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.

Chestionare auto drpciv categoria A explicate.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

4 Comentarii Lasă un comentariu


Dragos Florin
Dragos Florin 28.05.2022 09:59
Buna ziua. Nu s-a schimbat limita de viteza pe autostrada? 120km/h?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 29.05.2022 07:21

Pentru autovehiculele apartinand subcategoriei A1 viteza maximă este de 90 de km/h. Dar conducătorii auto care au mai puțin de un an de practică de conducere, vor conduce în afara localităților cu 20 de km/h mai puțin decât viteza maximă admisă pentru categoria lor. Deci viteza maximă admisă pe autostrăzi pentru autovehiculele aparţinând subcategoriei A1, conduse de persoane care au mai puţin de un an de practică de conducere, este de 70 de km/h.Mihai Popescu
Mihai Popescu 26.02.2021 12:59
Buna ziua

Care este limita pentru categoria A2?

Multumesc
Popescu Andrei
Popescu Andrei 06.05.2021 07:24
Buna ziua

Nu am cautat in legislatie, dar presupun ca daca in mod normal pentru A2 limita pe autostrada este 130km/h, cu diferenta de 20km/h pentru cei care detin permisul de mai putin de 1 an, ajungem la raspunsul final 110km/h.

O alta motivare este aceea ca din moment ce nu este tratata subcategoria A2 la fel ca A1/B1/C1, ea se incadreaza automat in regulamentul general, adica tot 130km/h - 20 = 110km/h.

Sper ca am fost destul de clar. O zi buna!

Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓