Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 407 din 1192

În care dintre situaţii depăşirea este interzisă?

A în intersecţiile cu circulaţie nedirijată şi la trecerile pentru pietoni semnalizate;
B în intersecţii şi la o distanţă de 50 m de acestea;
C în zona de acţiune a indicatorului „Limitare de viteză“.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

Regulamentul rutier interzice depășirea vehiculelor, printre alte locuri, și în intersecțiile cu circulație nedirijată ori pe trecerile pentru pietoni semnalizate prin indicatoare și marcaje.


Pentru varianta  B 

La o distanță de 50 metri de intersecție este permisă manevra de depășire, indiferent dacă intersecția este sau nu dirijată, cu condiția ca semnalizarea rutieră din acel loc să nu dispună altfel. Această manevră se interzice doar în intersecțiile cu circulație nedirijată și nu se specifică și o anumită distanță față de intersecție unde se interzice această manevră. Prin urmare, varianta B de raspuns nu poate fi considerată corectă.

A nu se confunda manevra de depășire cu manevra de oprire. Manevra de oprire este interzisă în intersecții, inclusiv în cele cu circulație în sens giratoriu, precum și în zona de preselecție unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanță mai mica de 25 m de coltul intersecției.


Pentru varianta  C 

În zona de acțiune a indicatorului „Limitare de viteză“ nu se interzice manevra de depășire. Se poate efectua manevra de depășire, dar cu condiția să nu se depășească viteza maximă admisă de indicatorul de limitare de viteză.


Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu toate situațiile în care depășirea este interzisă --> Codul Rutier - manevre depășirea

Articole de referință (legislație 2023)

Pentru varianta  A 

Regulament - Articolul 120

(1) Se interzice depăşirea vehiculelor:
a) în intersecţii cu circulaţia nedirijată;
e) pe trecerile pentru pietoni semnalizate prin indicatoare şi marcaje;


Pentru varianta  B 

Regulament - Articolul 120

(1) Se interzice depăşirea vehiculelor:
a) în intersecţii cu circulaţia nedirijată;


Pentru varianta  C 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.


General valabil

Regulament - Articolul 118

(2) Pentru asigurarea distanței laterale de siguranță, la depășirea unei biciclete sau a unei trotinete electrice conducătorii de autovehicule, altele decât cele care se deplasează pe două roți, realizează această manevră prin trecerea peste marcajul longitudinal de separare a sensurilor de circulație ori de separare a benzilor pe același sens, cu cel puțin jumătate din lățimea autovehiculului atunci când viteza acestuia de deplasare este mai mare de 50 km/h, sau cel puțin prin încălcarea acestor marcaje atunci când viteza de deplasare este de cel mult 50 km/h. (Alineatul (2) a fost modificat și actualizat pe www.scoalarutiera.ro la 06-10-2021)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

27 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.