Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 135 din 1200

De la ce distanță față de vehiculul care circulă din sens opus, pe timp de noapte, sunteți obligat să folosiți luminile de întâlnire?

A de la cel puţin 100 m;
B de la cel puţin 150 m;
C de la cel puţin 200 m.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Trebuie să facem diferența între următoarele două situații pe care le întâlnim în întrebările din chestionare:

  • pe timpul nopții, la apropierea de un alt vehicul care circulă din sens opus, aveți obligația ca de la distanța de cel puțin 200 de metri față de acesta să folosiți luminile de întâlnire. concomitent cu reducerea vitezei de deplasare.
  • pe timpul nopții, la apropierea de un alt autovehicul care circulă în fața dvs., pe același sens, aveți obligația ca de la distanța de cel puțin 100 de metri față de acesta să folosiți luminile de întâlnire, fără a mai fi obligatorie și reducerea vitezei de deplasare.

În cazul acestei întrebări, având în vedere că este vorba despre un vehicul care circulă din sens opus, pe timp de noapte, aveți obligația ca de la distanța de cel puțin 200 de metri față de acesta să folosiți luminile de întâlnire, concomitent cu reducerea vitezei de deplasare.
În cazul în care în acel moment circulați cu luminile de drum (faza lungă) în funcțiune, trebuie să le schimbați cu luminile de întâlnire (faza scurtă), pentru a nu-i deranja pe cei din față, concomitent cu reducerea vitezei de deplasare.
În cazul în care în acel moment circulați având în funcțiune, în schimbul luminilor de întâlnire, luminile pentru circulația diurnă (DRL), trebuie să aprindeți luminile de întâlnire (faza scurtă), concomitent cu reducerea vitezei de deplasare.

Răspunsul corect este: C


Recomandări:
Folosirea corectă a sistemului de iluminare și semnalizare - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Starea tehnică a vehiculelor și sistemul de iluminare și semnalizare luminoasă
Obligațiile și interdicțiile conducătorilor de vehicule în timpul deplasării - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Obligații, interdicții și conducerea agresivă

Articole de referință (legislație 2024)

Regulament** - Articolul 114

[...]
(2) Pe timpul nopții, la apropierea a două vehicule care circulă din sensuri opuse, conducătorii acestora sunt obligați ca de la o distanță de cel puțin 200 m să folosească luminile de întâlnire concomitent cu reducerea vitezei. Când conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier se apropie de un autovehicul care circulă în față să, acesta este obligat să folosească luminile de întâlnire de la o distanță de cel puțin 100 m.


** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

18 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.