Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 135 din 1192

De la ce distanță față de vehiculul care circulă din sens opus, pe timp de noapte, sunteți obligat să folosiți luminile de întâlnire?

A de la cel puţin 100 m;
B de la cel puţin 150 m;
C de la cel puţin 200 m.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Pe timpul noptii, la apropierea de un alt vehicul care circulă din sens opus, sunteți obligat ca de la distanța de cel puțin 200 metri să folosiți luminile de întalnire concomitent cu reducerea vitezei.

Pe timpul nopții, la apropierea de un alt autovehicul care circulă în faţa dumneavoastră, aveți obligația să folosiți luminile de întâlnire de la o distanţă de cel puţin 100 metri.

Trebuie să reținem că această obligație o avem, de la 200 de metri când vehiculul se apropie din sens opus, iar de la 100 de metri atunci când vehiculul circulă în fața noastră, în acelasi sens cu noi.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu sistemul de iluminare și semnalizare --> Codul Rutier - Sistemul de iluminare și semnalizare

Articole de referință (legislație 2023)

Regulament - Articolul 114

(2) Pe timpul nopţii, la apropierea a două vehicule care circulă din sensuri opuse, conducătorii acestora sunt obligaţi ca de la o distanţă de cel puţin 200 m să folosească luminile de întâlnire concomitent cu reducerea vitezei. Când conducătorul de autovehicul se apropie de un autovehicul care circulă în faţă să, acesta este obligat să folosească luminile de întâlnire de la o distanţă de cel puţin 100 m.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

24 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.