Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 539 din 1200

Trebuie respectată semnificaţia unui indicator instalat pe partea stângă a drumului, orientat către conducătorii de vehicule care se apropie?

A nu, deoarece se adresează circulaţiei din sens invers;
B da, dar numai de către cei care circulă pe banda cea mai apropiată de axul drumului;
C da, de către toţi conducătorii de vehicule care îl întâlnesc.

Explicație (actualizată 2024)

Indicatoarele rutiere se instalează, de regulă, pe partea dreaptă a sensului de mers. Dacă se consideră ca acestea nu pot fi observate, se pot instala ori repeta pe partea stânga, în zona mediană a drumului, pe un refugiu ori spaţiu interzis circulaţiei vehiculelor, deasupra părţii carosabile sau de cealaltă parte a intersecţiei, în locuri vizibile pentru toţi participanţii la trafic.

Semnificatia unui indicator, indiferent de partea pe care este amplasat, este valabilă pe întreaga lățime a parții carosabile deschise circulaţiei conducătorilor cărora li se adresează. Iar când indicatorul este instalat deasupra benzii sau benzilor, semnificaţia lui este valabilă numai pentru banda ori benzile astfel semnalizate.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu Indicatoare rutire -->  Indicatoare rutire

Articole de referință (legislație 2024)

Regulament - Articolul 65

(1) Indicatoarele se instalează, de regula, pe partea dreaptă a sensului de mers. În cazul în care condiţiile locale împiedică observarea din timp a indicatoarelor de către conducătorii cărora li se adresează, ele se pot instala ori repeta pe partea stânga, în zona mediană a drumului, pe un refugiu ori spaţiu interzis circulaţiei vehiculelor, deasupra părţii carosabile sau de cealaltă parte a intersecţiei, în loc vizibil pentru toţi participanţii la trafic.

Regulament - Articolul 66

(1) Semnificaţia unui indicator este valabilă pe întreaga lăţime a părţii carosabile deschise circulaţiei conducătorilor cărora li se adresează.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

254 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.