Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 488 din 1183

Purtarea centurii de siguranţă este obligatorie în timpul circulaţiei pe drumurile din localităţi?

A nu;
B da, numai de către conducătorul autovehiculului;
C da, de către cel de la volan şi de către pasagerii care ocupă locurile prevăzute cu asemenea dispozitive.

Explicație întrebare (actualizată 2022)

Conducătorii de autovehicule și persoanele care ocupă locuri prevazute prin construcție cu centuri sau dispozitive de siguranță omologate trebuie să le poarte în timpul circulației pe drumurile publice, cu excepția cazurilor prevazute în regulament. Conducătorii de autovehicule trebuie să informeze pasagerii din autovehicul despre această obligație de a folosi centurile de siguranță în timpul circulaţiei pe drumurile publice.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu Obligațiile conducătorilor auto --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto

Articole de referință (actualizate 2022)

OUG - Articolul 36

(1) Conducătorii de autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere şi persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcţie cu centuri sau dispozitive de siguranţă omologate trebuie să le poarte în timpul circulaţiei pe drumurile publice, cu excepţia cazurilor prevăzute în regulament.
(1^1) Conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă trebuie să informeze pasagerii cu privire la obligaţia legală de a le purta în timpul circulaţiei pe drumurile publice.
(1^2) Conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă au obligaţia să se asigure că, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poartă centurile de siguranţă sau sunt transportaţi numai în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, în condiţiile prevăzute de regulament.

Regulament - Articolul 97

(4) Se exceptează de la obligaţia de a purta centura de siguranţă:
a) conducătorii de autoturisme pe timpul executării manevrei de mers înapoi sau care staţionează;
b) femeile în stare vizibilă de graviditate;
c) conducătorii de autoturisme care executa servicii de transport public de persoane, în regim de taxi, când transporta pasageri;
d) persoanele care au certificat medical în care să fie menţionată afecţiunea care contraindică purtarea centurii de siguranţă;
e) instructorii auto, pe timpul pregătirii practice a persoanelor care învăţa să conducă un autovehicul pe drumurile publice sau examinatorul din cadrul autorităţii competente în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

4 Comentarii Lasă un comentariu

Iorga Mihaela
Iorga Mihaela 06.10.2021 08:57
Buna ziua! Stiu ca este obligat să învățăm cele 4moduri de învățare dar eu nu pot face niciodată tot mediu de învățare cele 1184de intrebari pot invata doar chestionarele? Deoarece am un bebe mic si eu învăț doar cand doarme ea si daca învăț din mediu de învățare dupa se trezeste si nu ma mai ia de unde am rămas ma ia de la începi.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 06.10.2021 15:09

Recomandam ca prima data sa se faca mediul de invatare si abia apoi cele 45 de chestionare, asa se invata cel mai eficient.

In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare. 


Matei Florescu
Matei Florescu 03.08.2020 17:23
In legatura cu purtarea centurilor de siguranta. Eu stiam ca pe locurile din spate nu este obligatoriu sa purtam centura de siguranta. Din cate am invatat ar fi obliatoriu.
Este cumva o masura mai noua sau mereu in romania a fost asa si era obligatoriu sa porti centura si pe locurile din spate?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 04.08.2020 16:11

„Normele legislative în vigoare prevăd ca în cazul în care autoturismul are centuri de siguranță și în spate, folosirea acestora să fie obligatorie”


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓