Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 537 din 1192

În această situaţie, intenţionaţi să viraţi pe prima stradă la dreapta. Ce obligaţii aveţi?

A opriţi, vă asiguraţi, apoi schimbaţi direcţia de mers spre dreapta;
B ocoliţi sensul giratoriu, apoi schimbaţi direcţia de mers spre dreapta;
C semnalizaţi intenţia de a executa manevra, vă asiguraţi, vă angajaţi cât mai aproape de marginea din dreapta, apoi viraţi la dreapta.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

În situația din imagine pentru a vira pe prima stradă la dreapta, în afară de obligația de a semnaliza manevra și de a vă asigura că nu circulă vehicule în interiorul sensului giratoriu cărora să le acordați prioritate, trebuie să vă încadrați cât mai aproape de marginea din dreapta. Nu face sens să vă apropiați de insula sensului giratoriu atât timp cât virați pe prima strada la dreapta.

Sunt cazuri în care, în funcție de mărimea sensului giratoriu, puteți efectua virajul pe prima stradă la dreapta în același timp în care celelalte vehicule circulă în interiorul sensului giratoriu, fără a mai fi nevoiți să le acordați acestora prioritate de trecere, traiectoriile neintersectându-se.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu interseția cu sens giratoriu --> Codul Rutier - Intersecția cu sens giratoriu
Găsiți aici lecție video cu Prioritatea și acordarea priorități --> Codul Rutier - Prioritatea și acordarea priorități
Găsiți aici lecție video cu manevra --> Codul Rutier - manevre

Articole de referință (legislație 2023)

Regulament - Articolul 116

(1) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să semnalizeze schimbarea direcţiei de deplasare, depăşirea, oprirea şi punerea în mişcare.
(2) Intenţia conducătorilor de autovehicule şi tramvaie de a schimba direcţia de mers, de a ieşi dintr-un rând de vehicule staţionate ori de a intra într-un asemenea rând, de a trece pe o altă bandă de circulaţie sau de a vira spre dreapta ori spre stânga sau a celor care urmează să efectueze întoarcere, depăşire ori oprire se semnalizează prin punerea în funcţiune a luminilor indicatoare de direcţie cu cel puţin 50 m în localităţi şi 100 m în afara localităţilor înainte de începerea efectuării manevrelor.

Regulament - Articolul 107

(2) La intersecţiile fără marcaje de delimitare a benzilor, conducătorii vehiculelor ocupa în mers, cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie, următoarele poziţii:
a) rândul de lângă bordura sau acostament, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre dreapta;

Regulament - Articolul 135

Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii:
d) când urmează să pătrundă într-o intersecţie cu circulaţie în sens giratoriu faţă de cel care circulă în interiorul acesteia;

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

15 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.