Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1199)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 832 din 1199

Conducătorii de vehicule aflați la o trecere la nivel cu o cale ferată industrială trebuie:

A să sporească atenția;
B să respecte semnalele agentului de cale ferată;
C să se asigure și să oprească, dacă observă că se apropie vreun tren.

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

Legislația rutieră spune că la apropierea și traversarea liniilor de cale ferată industrială trebuie să se dea dovadă de prudență sporită, însă varianta A de răspuns spune „să sporească atenția”, prin urmare, fiind diferență între aceste două exprimări, nu este considerat răspuns corect, să se dea dovadă de prudență sporită ≠ să sporească atenția.


Pentru varianta  B 

Conducătorii de vehicule aflați la o trecere la nivel cu o cale ferată industrială trebuie să dea dovadă de prudență sporită la apropierea și traversarea liniilor de cale ferată și sunt obligați să se conformeze semnificației semnalelor agentului de cale ferată.


Pentru varianta  C 

Atunci când pe calea ferată industrială se deplasează un vehicul feroviar, circulația trebuie dirijată de un agent de cale ferată. Prin urmare, dacă nu există un agent de cale ferată înseamnă că nu se va apropia niciun vehicul feroviar, caz în care nu trebuie să opriți. Dacă există agent de cale ferată, vă conformați semnalelor acestuia și veți opri doar dacă acesta vă face un semnal în acest sens. Prin urmare, oprirea nu este obligatorie, cu excepția cazului în care agentul de cale ferată vă adresează acest semnal.


Răspunsul corect este: B


Recomandări:
Totul despre trecerea la nivel cu calea ferată industrială- Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată

Articole de referință (legislație 2024)

Pentru varianta  A 

OUG* - Articolul 60

(1) Participanţii la trafic trebuie să dea dovada de prudenţă sporită la apropierea şi traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială, după caz.
[...]


Pentru varianta  B 

OUG* - Articolul 60

(1) Participanţii la trafic trebuie să dea dovada de prudenţă sporită la apropierea şi traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială, după caz.
[...]
(3) La trecerea la nivel cu o cale ferată industrială, semnalizată corespunzător, conducătorii de vehicule sunt obligaţi să se conformeze semnificaţiei semnalelor agentului de cale ferată.

Regulament** - Articolul 140

(1) La intersectarea unui drum public cu o cale ferată industrială, accesul vehiculelor feroviare se face numai după semnalizarea corespunzătoare şi din timp de către cel puţin un agent de cale ferată.
(2) În cazul prevăzut la alin. (1), conducătorii de vehicule sunt obligați să se conformeze semnificației semnalelor agenților de cale ferată.


Pentru varianta  C 

Regulament** - Articolul 73

(1) La trecerea la nivel cu o cale ferată industrială se instalează indicatorul "Alte pericole", însoţit de un panou adiţional ce conţine imaginea unei locomotive.
(2) Atunci când pe calea ferată industrială se deplasează un vehicul feroviar, circulația trebuie dirijată de un agent de cale ferată.

Regulament** - Articolul 7

[...]
(3) La intersecţia unui drum public cu o cale ferată industrială, administratorul şi/sau utilizatorul acesteia este obligat să asigure prezenţa unui agent de cale ferată pentru oprirea traficului de vehicule şi pietoni până la trecerea vehiculului feroviar.


* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)
** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

36 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.