Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 825 din 1192

Conducătorii de vehicule aflați la o trecere la nivel cu o cale ferată industrială trebuie:

A să sporească atenţia;
B să respecte semnalele agentului de cale ferată;
C să se asigure şi să oprească, dacă observă că se apropie vreun tren.

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

Legislația rutieră spune că la apropierea şi traversarea liniilor de cale ferată industrială trebuie să se dea dovadă de prudenţă sporită, însă varianta A de răspuns spune „să sporească atenţia”, prin urmare, fiind diferență între aceste două exprimări, nu este considerat răspuns corect, să se dea dovadă de prudenţă sporită  să sporească atenţia.


Pentru varianta  B 

Conducătorii de vehicule aflaţi la o trecere la nivel cu o cale ferată industrială trebuie să dea dovadă de prudenţă sporită la apropierea şi traversarea liniilor de cale ferată și sunt obligaţi să se conformeze semnificaţiei semnalelor agentului de cale ferată.


Pentru varianta  C 

Atunci când pe calea ferată industrială se deplasează un vehicul feroviar, circulaţia trebuie dirijată de un agent de cale ferată. Prin urmare, dacă nu există un agent de cale ferată înseamnă că nu se va apropia niciun vehicul feroviar, caz în care nu trebuie să opriți. Dacă există agent de cale ferată, vă conformați semnalelor acestuia și veți opri doar dacă acesta vă face un semnal în acest sens. Prin urmare, oprirea nu este obligatorie, cu excepția cazului în care agentul de cale ferată vă adresează acest semnal.


Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu trecerea la nivel cu calea ferată industrială sau curentă --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată
Găsiți aici lecție video cu trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere
Găsiți aici lecție video cu trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere

Articole de referință (legislație 2023)

Pentru varianta  A 

OUG - Articolul 60

(1) Participanţii la trafic trebuie să dea dovada de prudenţă sporită la apropierea şi traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială, după caz.


Pentru varianta  B 

OUG - Articolul 60

(1) Participanţii la trafic trebuie să dea dovada de prudenţă sporită la apropierea şi traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială, după caz.
(3) La trecerea la nivel cu o cale ferată industrială, semnalizată corespunzător, conducătorii de vehicule sunt obligaţi să se conformeze semnificaţiei semnalelor agentului de cale ferată.

Regulament - Articolul 140

(1) La intersectarea unui drum public cu o cale ferată industrială, accesul vehiculelor feroviare se face numai după semnalizarea corespunzătoare şi din timp de către cel puţin un agent de cale ferată.
(2) În cazul prevăzut la alin. (1), conducătorii de vehicule sunt obligaţi să se conformeze semnificaţiei semnalelor agenţilor de cale ferată.


Pentru varianta  C 

Regulament - Articolul 73

(2) Atunci când pe calea ferată industrială se deplasează un vehicul feroviar, circulaţia trebuie dirijată de un agent de cale ferată.

Regulament - Articolul 137

(2) Când circulaţia la trecerea la nivel cu calea ferată curentă este dirijată de agenţi de cale ferată, conducătorul de vehicul trebuie să respecte semnalele acestora.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

42 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.